Dezbatere privind situaţia actuală şi viitorul TVR, astăzi, la Parlament. Iulian Bulai: Este doar primul pas dintr-un lung şir de acţiuni

Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, organizează, astăzi, o dezbatere privind situaţia actuală şi viitorul Televiziunii publice. Deputatul Iulian Bulai a precizat că la dezbatere a invitat jurnalişti din presa românească, reprezentanţi ai societăţii civile şi politicieni.

20 Ianuarie 2021, 08:25 (actualizat 20 Ianuarie 2021, 08:31) Știrile TVR |
Iulian Bulai, președintele Comisieie de Cultură din Camera Deputaților / FOTO: Agerpres

”Nu putem începe reformarea TVR fără a şti unde ne aflăm acum şi cum ne dorim ca aceasta să arate în viitor. Dezbaterea de mâine (n.r. astăzi) este doar primul pas dintr-un lung şir de acţiuni – inclusiv o întâlnire cu oamenii din TVR, angajaţi şi colaboratori – prin care să putem oferi o soartă mai bună pentru Televiziunea Publică”, a scris Iulian Bulai pe Facebook.

La discuție au fost invitaţi jurnalişti şi reprezentanţi ai societăţii civile, iar dezbaterea va viza modul de selecţie al preşedintelui-director general, „modificări necesare în legislaţie, golurile pe care Televiziunea Publică ar trebui să le completeze într-o piaţă media comercială şi locul pe care jurnalismul de investigaţie ar trebui să îl ocupe în politica editorială a TVR”.

Conform unui comunicat de presă al Camerei Deputaţilor vor fi luate în discuţie şi modelul generalist al TVR, şi alternativele de format ale unei televiziuni publice.

TVR are în mod real nevoie de reformă şi, deşi ea nu se reduce la poziţia de conducere, schimbarea actualului management e importantă pentru demararea acestui proces.

Temele de discuţie se vor referi la mecanismul de selecţie a preşedintelui - director general în condiţiile actualei legi, în aşa fel încât să nu existe nici suspiciunile, nici tentaţia politizării acestei funcţii, dar şi la chestiuni de legislaţie care ar trebui modificate. Vor fi luate în discuţie şi modelul generalist al TVR, şi alternativele de format ale unei televiziuni publice.

De asemenea, vor fi supuse dezbaterii importanţa sau lipsa de relevanţă a încasărilor unei televiziuni publice şi a audienţei ei în competiţie cu televiziunile comerciale, dar şi golurile pe care o televiziune publică ar trebuie să le completeze într-o piaţă media comercială.

O altă temă va fi modul în care pot fi stabilite şi negociate social direcţiile editoriale ale unei televiziuni publice, în absenţa, imperativă, a oricăror intervenţii ale politicului, şi unde ar trebui să se regăsească materialele de investigaţie în politica editorială a televiziunii publice”, arată comunicatul de presă al Camerei Deputaţilor.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 26°C 30°C
CLUJ 25°C 22°C
CONSTANTA 23°C 24°C
CRAIOVA 25°C 27°C
BRASOV 24°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI