Dezbatere la Palatul Victoria despre trecerea României la moneda euro

10 aprilie 2017, 12:14

Este prima întâlnire a Grupului Interministerial care discută despre aderarea țării noastre la zona euro. Trecerea la moneda unică se va face la momentul oportun, a precizat Executivul într-un comunicat.

Trebuie să învățăm din practica țărilor care au adoptat moneda euro, iar trecerea trebuie să fie cât mai lină pentru cetățeni, a spus premierul la debutul ședinței. Sorin Grindeanu a mai spus că trecerea la moneda euro va fi posibilă numai după ce veniturile românilor vor fi aproape de cele ale cetățenilor din alte state membre ale Uniunii Europene, a transmis corespondentul TVR Ionuț Gheorghe, de la Palatul Victoria, într-o Ediție Specială a Știrilor TVR.

„Trebuie să ne concentrăm pe reducerea decalajelor de dezvoltare între regiunile României, referindu-ne aici la infrastructură, venituri, PIB pe cap de locuitor. Doar astfel, trecerea la moneda euro va fi sustenabilă”, a spus guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, prezent la eveniment.

Ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, a precizat că România îndeplinește toate  criteriile de convergență nominală, potrivit Tratatului de la Maastricht, mai puțin participarea în Mecanismul European al Ratelor de Schimb (ERM II).

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă