Dezbatere furtunoasă în Franța. Cei 11 candidați la prezidențiale au încercat să convingă alegătorii

5 aprilie 2017, 16:06

A fost prima și ultima dezbatere în formula completă înaintea scrutinului. Timp de două ore, cei 11 candidați au abordat cu calm temele majore ale momentului în Franța, de la șomaj la imigrație și relația cu Europa.

Replicile au devenit acide după ce Philippe Poutou, candidat din partea extremei-stângi, a lansat un atac violent la adresa favoriților, Francois Fillon și Marine Le Pen, pe care i-a arătat cu degetul pentru anchetele în care sunt implicați. Francois Fillon a respins acuzațiile.

Francois Fillon: „Nu numai că nu am comis nicio greşeală dar refuz să răspund la orice întrebare pe această temă, mai ales celor puse de ziariştii care în ultimele două luni şi jumătate m-au pus sub semnul întrebării, au vrut să mă reducă la tăcere, au vrut să mă elimine din viaţa politică.”

Emmanuel Macron, a avertizat asupra riscurilor pe care le-ar presupune victoria candidatei Frontului Național.  Emmanuel Macron, candidat: „Naţionalismul înseamnă război. Vin dintr-o regiune plină de cimitire şi nu vreau să-mi reamintesc istoria. Nu uitaţi de unde venim.”

Marine Le Pen, candidatul extremei drepte: „Poporul francez este, în mod clar, foarte ataşat de tradiţiile sale, vrea să le pastreze. sincron Francois Melenchon, candidat de centru-stanga Nu este adevărat, 60% dintre francezi nu sunt religioşi. Nu trebuie să suportăm dorinţele dumneavoastră, ne impuneţi un stil de viaţă care nu ne este propriu.”

Potrivit sondajelor de opinie, favoriții sunt Marine le Pen, din partea extremei drepte, și Emmanuel Macron, candidat independent, dar susținut de socialiști.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă