Dezastru în sud-estul Turciei, unde zeci de case s-au dărâmat în urma cutremurului de vineri. Bilanțul victimelor este în creștere

25 ianuarie 2020, 20:22

Zeci de case s-au prăbușit și cel puțin 30 de oameni, dați dispăruți, s-ar putea afla sub ruine. Echipe speciale fac eforturi disperate pentru a salva eventuali supraviețuitori.

Profesioniști și voluntari lucrează cu mâinile, cu picamăre sau buldozere pentru a îndepărta bucățile de ziduri. 40 de oameni au fost scoși de sub dărâmături. 128 de răniți au fost internați în spitale, iar 34 dintre ei sunt la terapie intensivă. Ministerul Sănătății a anunțat, însă, că starea lor nu este critică.

Cutremurul a avut o magnitudine de 6,8 pe Richter și a fost urmat de mai mult de 100 de replici. Unele au avut o magnitudine mai mare de 5 pe Richter. Epicentrul a fost localizat la 10 kilometri adâncime.

Guvernul a declarat seismul ca incident de gradul 3, care presupune un răspuns la nivel național, dar nu și solicitarea de ajutor extern.

Mișcarea de pământ a fost resimțită și în Siria, Iran, Armenia și Georgia, dar și dincolo de Mediterana, la Beirut și Tripoli. Turcia, situată pe mai multe linii de falie, este frecvent lovită de cutremure. În 1999, un cutremur cu magnitudinea de 7,4 a lovit vestul Turciei. Și-au pierdut viața atunci 17.000 de oameni, dintre care 1000 la Istanbul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă