Dezamăgire în tabăra USR, după alegeri. Unii simpatizanți acuză un blat între PNL și PSD și spun că nu votează în turul doi sau o aleg pe Viorica Dăncilă

11 noiembrie 2019, 12:28

Dezamăgire și frustrare – cam asta e starea de spirit în tabăra USR, pe măsură ce ne apropiem de rezultatele finale ale alegerilor de ieri.

Dacă aseară, înainte de închiderea urnelor, simpatizanții USR încă sperau că Dan Barna ar putea recupera cu voturile din diaspora diferența față de Viorica Dăncilă și ar putea totuși intra în turul doi, pe măsură ce veneau rezultatele de la numărătoarea voturilor, s-a constatat că această diferență s-a mărit, este mai mare decât o dădeau exit-poll-urile. În diaspora, Dan Barna a pierdut alegerile, deși la europarlamentare USR a fot câștigător. La fel s-a întâmplat în orașe din țară în care USR pornea ca favorit, de exemplu în București.

Rezultatele finale îl vor arăta pe Dan Barna mai aproape de candidatul  clasat pe locul al patrulea, decât de Viorica Dăncilă, clasată pe locul doi.

E multă dezamăgire în rândul electoratului USR, iar asta s-a văzut din plin în mediul online, unde mulți simpatizanți și purtători de mesaje ai partidului din campanie se declarau atât de dezamăgiți încât își puneau problema să nu se mai prezinte la vot în turul al doilea, iar unii dintre ei chiar să voteze pentru Viorica Dăncilă. Asta, deoarece mulți dintre simpatianții USR acuză un blat între PNL și PSD, se declară învinși de sistem, după cum a declarat europarlamentarul Cristian Ghinea.

Într-o conferință de presă de azi, Dacian Cioloș și Dan Barna și-au îndemnat alegătorii să voteze în turul al doilea cu Klaus Iohannis și, mai mult decât atât, să meargă la vot, să nu stea acasă din dezamăgire.

Aseară, Klaus Iohannis nu a ascuns deloc că se așteaptă să primească aceste voturi în turul al doilea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite