Deversări ilegale de dejecții în lacul Ciorogârla și în Lacul Morii. Amplă acțiune a Gărzii de Mediu

În fiecare zi, în oraşul ilfovean Măgurele sunt deversate ilegal, direct în râul Ciorogârla, zeci de vidanje pline cu materii fecale. Un adevărat dezastru ecologic, spun activiştii de mediu. Pe fir au intrat şi inspectorii Gărzii Naționale de Mediu care încearcă să-i identifice pe vinovaţi. Autorităţile au mai depistat o altă deversare ilegală pe teritoriului comunei Chiajna, unde dejecţiile sunt aruncate în Lacul Morii.

04 Aprilie 2021, 20:02 |
Lacuri poluate din cauza deversării dejecțiilor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Acesta este momentul în care mai multe vidanje au fost surprinse la periferia orașului Măgurele când deversau dejecții direct în râul Ciorogârla. Din cauza poluării, apa își schimbă culoarea. Descărcarea se face prin două guri de scurgere aflate în apropierea albiei, camuflate cu ajutorul unor tomberoane.

Zilnic, prin această conductă, zeci de vidanje sunt descărcate direct în râul Ciorogala. Mirosul este insuportabil, iar zona este foarte poluată.

Sunt zile când vidanjele stau efectiv la coadă pentru a deversa direct în râu. Locuitorii din zonă, deși știu ce se întâmplă, se tem să vorbească.

Puși în fața dovezilor, comisarii Gărzii Naționale de Mediu promit măsuri urgente.

Și Lacul Morii a fost transformat în rezervor de ape menajere. Șeful Gărzii de Mediu a descoperit o conductă prin care în lac se scurg zilnic cantități enorme de ape toxice. Oficialul are suspiciuni că acestea ar proveni de la blocurile și casele din zonă, racordate probabil ilegal la o conductă de ape pluviale a comunei Chiajna. Autoritățile de mediu au sigilat țeava zilele trecute, dar fără folos.

Garda Națională de Mediu vrea să declanșeze o amplă acțiune pentru a depista toate deversările ilegale din zona Capitalei și a județului Ilfov, în care să implice specialiștii de la Apele Române, Poliția și Jandarmeria.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 0°C
IASI 0°C -3°C
CLUJ -3°C -6°C
CONSTANTA 0°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -3°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI