Detoxifiere digitală. Clienţii care renunţă la telefonul mobil obţin reducerea notei de plată

27 decembrie 2018, 15:04

“Dacă renunţaţi la telefoanele mobile, dacă rezistaţi fără să verificaţi emailul, primiţi o reducere de 20 la sută a notei de plată, inclusiv pentru băuturi”, susţine şeful magazinului.

Detaşarea de tehnologie sau detoxifierea digitală, cum o numesc unii, este o nouă politică în mai multe locuri, inclusiv la hoteluri din Statele Unite.

“Aşa-numita zonă fără telefoane este menită să-i facă pe clienţi, mai ales când e vorba de familii, să se deconecteze de tehnologie şi să se reconecteze cu cei dragi, pe timpul vacanţei” spune Steve Cunningham, director de restaurant..

În cazul hotelurilor, reducerea pentru curajoşii care renunţă la telefonul mobil, este, în medie, de cinci la sută din tariful pe noapte.

“E fantastic! În ziua de azi nici nu mai conştientizăm că avem telefon şi că-l folosim non stop. E foarte bine să fim forţaţi să-l lăsăm deoparte şi să stăm de vorbă”, mărturiseşte o clientă.

Dependenţa de telefonul mobil, de internet şi de reţelele de socializare este un fenomen alarmant – spun sociologii. Este atât de adânc înrădăcinat obiceiul de a sta tot timpul cu telefonul în mână, încât, probabil, va fi nevoie de ani de zile pentru a găsi un mecanism de combatere a acestui nărav.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite