Deţinuţii îşi vor putea reduce pedepsele prin cumpărarea zilelor de libertate

9 mai 2017, 14:25

Deputaţii au decis ca persoanele care renunţă la remuneraţia pentru munca prestată în penitenciar să beneficieze de zile libere suplimentar. Parlamentarii au fost de acord cu dublarea compensațiilor oferite pentru deținuții care stau în condiții necorespunzătoare.

Dacă inițial erau prevăzute doar 3 zile libere reducere acordate la 30 de zile, președintele Comisiei juridice a Camerei Deputaților, social democratul Eugen Nicolicea, a venit cu varianta oferirii a 6 zile reducere din pedeapsă în cazul în care se constată că un deținut locuiește în condiții necorespunzătoare. Condițiile necorespunzătoare sunt definite ca fiind lipsa unei temperaturi adecvate, a ventilației, a unei toalete private, dar și a spațiului.

Pe de altă parte, un deținut poate să-și folosească remunerația pe care o primește din partea penitenciarului în schimbul zilelor de muncă lucrate pentru a-și reduce pedeapsa. Dacă renunță la această remunerație, pentru 2 zile de muncă el poate să primească 3 zile reducere din pedeapsă.

Dacă muncește pe timpul unei nopți, va beneficia de 2 zile reducere din pedeapsă.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite