Detectarea noilor tulpini de coronavirus se va putea face de luna aceasta și la Timișoara

5 aprilie 2021, 11:11

Inițiativă este mai mult decât necesară având în vedere faptul că județul Timiș se află pe locul al doilea, după București, în ceea ce privește numărul de cazuri de îmbolnăvire cu tulpina britanică a SARS-COV2.

Procesul de secvențiere se va face în cadrul Compartimentului de Biologie Moleculară de la Spitalul CFR din Timișoara. Această analiză se efectuează la cerere și reprezintă un pas important în combaterea transmiterii COVID-19, prin detectarea tulpinilor de coronavirus care circulă, în acest moment, în regiune.

Astfel de analize se mai fac în două spitale de stat și o clinică privată din București, dar și la Univeristatea Ștefan cel Mare din Suceava.

Demersul conducerii Spitalului CFR din Timișoara vine că urmare a creșterii numărului de cazuri de îmbolnăvire cu tulpina britanică în Timiș. Județul din vestul țării ocupă al doilea loc în țară, după București, cu 72 de cazuri de infectare cu tulpina britanică, și din nefericire au fost înregistrate și două decese.

Bucureștiul are cele mai multe cazuri de infectare la acest capitol, 260, dar și 3 decese. Pe locul al treilea este Ilfovul, cu 29 de cazuri, dar fără decese. La nivel național, până în prezent au fost confirmate 562 de cazuri cu variante ale coronavirusului care determină îngrijorare.

557 sunt cazuri de infectare cu varianta britanică a COVID-19, 3 cu cea africană și două cu cea braziliană. De asemenea, au fost înregistrate 17 decese cauzate de varianta britanică a virusului SARS-COV2.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă