Destine spulberate de furtuni. La aproape două săptămâni de la inundații, sinistrații trăiesc un coșmar

3 iulie 2019, 21:00

De ani de zile Tatiana Cozmiță din cătunul nemețean Valeni este imobilizată la pat. Bolile au fost nemiloase cu ea și fără ajutorul norei și al unor vecine nu s-ar descurca. În aceeași casă locuiește și cumnatul ei, aflat în acceași situație. În urmă cu 10 zile o viitură puternică formată pe pârâul din apropiere a luat puntea cu totul și i-a lăsat izolați de lume.

Femeia infirmă primește apă și ceva de mâncare de la nora ei, când aceasta nu este plecată la muncă.

Nici vecinii nu sunt mai norocoși. Ca să iasă din case trebuie să coboare în albia pârâului adâncă de 2 metri.

Deși situația este aproape de limita supraviețuirii, bătrâna a refuzat să meargă la spital sau să fie internată într-un centru de asistență socială. Nici echipajele ISU trimise în ajutor nu au ajuns ușor la ea.

Și în Mehedinți, inundațiile au lăsat urme adânci. Sinistrații dorm în mașini și se hrănesc cu conserve. Locuințele sunt încă umede și pline de mucegai, iar mobila și electrocasnicele zac prin curți. În plus, cadavrele animalelor înecate se văd peste tot. Iar fântânile contaminate sunt adevărate surse de infecție.

Indundaţiile au făcut pagube de peste 13 milioane de lei în Mehedinți. Autoritățile lcoale au cerut bani de la Guvern pentru refacerea infrastructurii distruse.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite