Destinații turistice | Aer curat și drumeții montane în Parâng

7 august 2020, 09:16

Lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul anului, promit autoritățile.

Până atunci însă, ne putem bucura de zona pe timp de vară.

Din Petroșani se poate urca aproximativ 20 de km cu mașina. În apropierea cabanei Groapa Seacă există o zonă în care mașina poate fi lăsată.

Dacă rămâneți în zonă mai multe zile, există mai multe opțiuni privind cazarea – fie cu cortul, fie la refugiu – la aproximativ 2 ore de mers pe jos de unde se termină drumul asfaltat există un refugiu unde se poate înnopta, fie vă puteți caza la o cabană.

Prețurile, în zonă, în această perioadă pornesc de la o sute de lei și pot ajunge la câteva sute de lei pe cameră, pe noapte. Foarte aproape, în zonă, este și stațiunea Straja. Accesul se face din municipiul Lupeni – care este la 16 km distanță de Petroșani. Este una din destinațiile preferate de turiști atât vara, pentru excursii și drumeții, cât și iarna pentru practicarea sporturilor de sezon.

De la ieșirea din Lupeni pornește un telescaun către Straja care urcă 23 de minute până la altitudinea de 1.390 m. Și aici prețurile pentru cazare pentru o cameră pornesc de la 90-100 de lei pe noapte și urcă la câteva sute de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Risc mare de avalanşă în munţii Făgăraş, Parâng, Şureanu, Ţarcu şi Godeanu