Designerul francez Thierry Mugler a murit la vârsta de 73 de ani

Thierry Mugler
Thierry Mugler
24 ianuarie 2022, 15:16

Designer de modă şi parfumier, Manfred Thierry Mugler s-a născut la Strasbourg, Franţa, în decembrie 1948, potrivit BBC.

De mic, a fost pasionat de design, de artă şi de modă. Pe când avea nouă ani, Mugler a început să înveţe dansul clasic, iar la paisprezece ani şi-a început pregătirea în corpul de balet pentru Opera Rhin. Cam în acelaşi timp, a studiat designul interior la Şcoala de Artă Decorativă din Strasbourg.

Pe la 20 de ani, a părăsit locurile natale pentru viaţa boemă pariziană.

În 1973 şi-a creat propria marcă, „Café de Paris”, un an mai târziu a fondat compania Thierry Mugler, pentru ca în 1978 să deschidă primul magazin Mugler din Paris.

La început, a creat doar pentru femei, dar din 1978 s-a concentrat şi pe îmbrăcăminte pentru bărbaţi. Creaţiile sale structurate şi sofisticate s-au impus rapid. În anii ’80 şi ’90, a devenit renumit la nivel internaţional, iar munca sa a obţinut un mare triumf comercial.

S-a remarcat, de asemenea, în lumea parfumeriei, lansând celebrul „Angel” în 1992 (alte parfumuri: „Angel Men” – 1996, „Alien” – 2005, „Womanity” – 2011, „Angel Muse” – 2016, „Aura Mugler” – 2017, „Alien Man” – 2018, „Angel Nova Star” – 2020). În plus, compania sa a lansat o gamă de produse cosmetice exclusive, „Thierry Mugler Beauty”.

Printre celebrităţile care au purtat brandul Thierry Mugler se numără David Bowie, George Michael, Sharon Stone şi Rihanna, Lady Gaga, Lindsay Lohan, Beyonce Knowles, Courtney Cox, Kim Kardashian, Eva Mendes, Nicole Richie, Kate Upton, Kim Cattrall, Gwen Stafeni, Dita Von Teese, Jessica Biel, Gwyneth Paltrow, Katy Perry, Kristen Dunst, Naomi Watts şi mulţi alţii.

Pe lângă design, a publicat cărţi, s-a implicat în videoclipuri scurte şi filme. Mugler a creat costume pentru concerte, teatru, operă şi comedii muzicale.

În 2013, a creat spectacolul numit „Mugler Follies” pus în scenă la în Théâtre Comédia din Paris, cu care a intenţionat să zguduie arta spectacolelor de revistă.

La sfârşitul anului 2019, a revenit la dans şi coregrafie cu spectacolul „McGregor + Mugler” la London Coliseum, înainte de a continua cu deschiderea la Kunsthal din Rotterdam a unei retrospective, „Couturissime”, dedicată celor mai frumoase creaţii de modă ale sale.

După ce a părăsit lumea modei, Thierry Mugler a împins arta metamorfozei până în punctul în care a devenit de nerecunoscut, atât la corp cât şi la faţă, recurgând la un culturism intensiv şi la operaţii estetice şi practicând, totodată, meditaţia şi yoga.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite