Desene animate terapeutice, puse la dispoziție gratuit de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în perioada epidemiei

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca anunță că pune la dispoziție gratuit desene animate terapeutice, în perioada epidemiei de coronavirus. Desenele animate pot fi vizionate accesând link-ul https://retman.ro/?page_id=14.

14 Aprilie 2020, 11:50 (actualizat 14 Aprilie 2020, 11:56) Știrile TVR |
Desene animate terapeutice

Potrivit unui comunicat transmis de UBB, pentru a veni în sprijinul copiilor și al adolescenților în perioada pandemiei, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca pune la dispoziție gratuit setul de Desene Animate Terapeutice – RETMAN.

Desenele animate pot fi vizionate accesând link-ul https://retman.ro/?page_id=14 și sunt gândite astfel încât să promoveze, prin psihoeducație, gândirea rațională, cu impact asupra reducerii răspunsurilor psihologice de anxietate, deprimare, furie și vinovăție, precum și asupra creșterii emoțiilor și a comportamentelor sănătoase/funcționale.

Desenele pot fi utilizate în același scop, dar în logica umorului și de către adulți.

„Noi suntem în permanență conștienți de faptul că această perioadă și distanțarea socială pe care a adus-o cu ea nu îi afectează doar pe adulți, ci și pe copiii care au fost scoși brusc din rutina lor. Este un moment în care UBB poate și trebuie să vină în sprijinul tuturor membrilor comunității noastre punând rezultatele cercetării în slujba comunității, în spiritul universităților de tip world class spre care tindem”, a declarat prof. univ. dr. Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai.

Retman reprezintă personalizarea psihoterapiilor rațional-emotive & cognitiv-comportamentale - standardul de aur actual în tratamentele psihologice validate științific -, creat de Albert Ellis Institute din New York (SUA) și dezvoltat ulterior de Institutul Internațional de Psihoterapie al UBB.

 

Sursa: Mediafax

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 0°C
IASI 2°C -2°C
CLUJ 2°C -7°C
CONSTANTA 4°C -1°C
CRAIOVA 7°C 0°C
BRASOV 2°C -6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI