Desene animate terapeutice, puse la dispoziție gratuit de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în perioada epidemiei

Desene animate terapeutice
Desene animate terapeutice
14 aprilie 2020, 11:50

Potrivit unui comunicat transmis de UBB, pentru a veni în sprijinul copiilor și al adolescenților în perioada pandemiei, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca pune la dispoziție gratuit setul de Desene Animate Terapeutice – RETMAN.

Desenele animate pot fi vizionate accesând link-ul https://retman.ro/?page_id=14 și sunt gândite astfel încât să promoveze, prin psihoeducație, gândirea rațională, cu impact asupra reducerii răspunsurilor psihologice de anxietate, deprimare, furie și vinovăție, precum și asupra creșterii emoțiilor și a comportamentelor sănătoase/funcționale.

Desenele pot fi utilizate în același scop, dar în logica umorului și de către adulți.

„Noi suntem în permanență conștienți de faptul că această perioadă și distanțarea socială pe care a adus-o cu ea nu îi afectează doar pe adulți, ci și pe copiii care au fost scoși brusc din rutina lor. Este un moment în care UBB poate și trebuie să vină în sprijinul tuturor membrilor comunității noastre punând rezultatele cercetării în slujba comunității, în spiritul universităților de tip world class spre care tindem”, a declarat prof. univ. dr. Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai.

Retman reprezintă personalizarea psihoterapiilor rațional-emotive & cognitiv-comportamentale – standardul de aur actual în tratamentele psihologice validate științific -, creat de Albert Ellis Institute din New York (SUA) și dezvoltat ulterior de Institutul Internațional de Psihoterapie al UBB.

 

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite