Desemnarea procurorului-șef european | A treia rundă de negocieri între PE și Consiliul UE s-a încheiat fără un acord

4 aprilie 2019, 09:06

ACTUALIZARE Negocierile pentru desemnarea procurorului şef European s-au încheiat, iar reprezentanții Consiliul Uniunii Europene și ai Parlamentul European nu au ajuns la un acord. O nouă rundă de negocieri a fost propusă pentru 12 aprilie la Bruxelles, între consiliu și parlament.

ACTUALIZARE În mai puțin de o oră începe la Bruxelles a treia rundă de negocieri între Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene pentru desemnarea procurorului-şef al Parchetului European.

Dacă nici de această dată  reprezentanții celor două instituții nu se decid în privința unui nume, săptămâna viitoare, pe 10 aprilie, va mai avea loc o rundă de negocieri. Dacă și atunci se va ajunge la un eșec, întreaga procedură va fi preluată de viitorul Parlament European, care va intra în mandat după alegerile europarlamentare din luna mai.

Trei asociații de magistrați sunt prezente la Bruxelles, atât pentru a protesta în fața Palatului Justiției împreună cu colegii lor belgieni, cât și pentru a participa la discuții cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și cu prim vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans.

ACTUALIZARE Azi are loc o nouă rundă de negocieri între Consiliul Uniunii și Parlamentul European, pentru desemnarea procurorului-șef european.

Consiliul îl susține pe francezul François Bonhert, în timp ce parlamentul are mandat de sprijin pentru Laura Codruța Kovesi.

Cele două părți nu au reușit să ajungă la un acord după două runde de convorbiri.

Dacă nici de această dată  reprezentanții celor două instituții nu se decid în privința unui nume, săptămâna viitoare va mai avea loc o rundă de negocieri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite