Descoperire revoluționară a oamenilor de știință din Croația

18 septembrie 2017, 20:25

Diabetul este boala secolului. Experții spun că este rezultatul direct al unui stil de viață nesănătos: mâncăm prea mult, ne mișcăm prea puțin, hrana este prea procesată și lista poate continua.

În Croația, de exemplu, la o populație care depășește  cu puțin 4 milioane de locuitori, 400 de mii suferă de această boală. Asta înseamnă 10 la sută din întreaga populație, adică enorm.

Testul, deszvoltat în laboratorul facultății de farmacie din Zagreb, are la bază principiile marcărilor tumorali.

Testăm sistemul de peste 5 ani şi am analizat rezultatele obţinute de la peste 1500 de oameni. Practic, biomarkerul depistează orice schimbare la nivel sangvin. Datele sunt comparate cu cele ale blonavilor de diabet” – dr. Gordan Lauc, cercetător

Și cum se știe că primele modificări pot apărea cu 5 până la 10 ani înainte de diagnosticarea bolii, aceste informații pot amâna sau chiar evita îmbolnăvirea.

Nu se știe încă dacă acest bio-marker poate depista și eventuale complicații pe care bolnavii de diabet le dezvoltă în timp.

De aceea, a doua fază a experimentului se va desfășura acum pe un eșantion mai mare din trei state:  China, Germania și Croația.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă