Descinderi de amploare la mafia deșeurilor. Se fac verificări și la cel mai mare depozit de deșeuri din Argeș

21 martie 2023, 09:57

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au ajuns la peste 30 de domicilii din mai multe localități.

Verificări se fac și la cel mai mare depozit de deșeuri din Argeș, cel de la Albota. Suspecții declarau doar pe hârtie că efectuează reciclarea, încasau banii de la stat și vindeau apoi deșeurile la centrele de colectare, ai căror administratori sunt și ei suspectați.

Anumite deșeuri periculoase nu erau depozitate corespunzător. Gruparea infracțională a provocat prejudicii și serviciilor de salubritate din Pitești și Câmpulung Muscel.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii DIICOT pun în aplicare 33 de mandate în Argeș, Ilfov, Vrancea și în municipiul București.

Potrivit anchetatorilor, scopul constituirii acestui grup a fost obţinerea unor avantaje financiare necuvenite, prin menţinerea monopolului şi controlului asupra circuitelor financiare şi funcţionale asociate procesului de salubrizare la nivelul judeţului Argeş şi prin delapidarea bugetelor locale şi naţionale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite