Descinderi ale poliției la persoane suspectate că au dat spargeri la locuințele unor oameni de afaceri

21 iunie 2017, 09:25

Printre cei care au căzut victime acestei rețele se numără omul de afaceri Jabri Tabrizi, fost consilier local PSD, și alți oameni bogați din Timișoara.

Anchetatorii suspectează că gruparea se află și în spatele jafului de la o firma de curierat, din Timișoara, când au fost furați 150.000 de euro. De obicei, hoții furau bani, bijuterii, obiecte de arta și alte bunuri de valoare. Toate loviturile au fost date la pont.

Spărgătorii de lux monitorizau îndelung victimele, studiau casa, aflau în detaliu programul familiilor, culegeau informații prețioase, apoi dădeau atacul.

Pentru a-și acoperi urmele, suspecții dezactivau sistemul de alarmă ori cel de supraveghere video. Mai mult, în unele cazuri sustrăgeau și camerele video cu tot cu hard, pentru a-și acoperi urmele.

Prejudiciul estimat de anchetatori se ridică la câteva milioane de euro. Suspecții sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat, furt calificat și complicitate la furt calificat și vor ajunge în fata procurorilor DIICOT Timișoara pentru audieri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă