Defrișare ilegală, conform PMB, lângă stația de metrou Timpuri Noi. Zona a fost asfaltată de Primăria Sectorului 4. Terenul este încă în litigiu, în instanțe

Teren defrișat Timpuri Noi
Teren defrișat Timpuri Noi
11 august 2022, 10:00

În urmă cu câteva săptămâni,  potrivit datelor transmise de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro, municipalitatea nu a emis niciun aviz de defrișare, iar firma contractată de Primăria Sectorului 4 pentru lucrări a fost amendată cu 5.000 de lei pentru tăierea ilegală a copacilor.

Un consilier general a scris pe pagina de Facebook că terenul nici nu ar fi în administrarea primăriei de sector, nefiind nicio hotărâre de Consiliu General în acest sens. Mai mult, terenul face obiectul mai multor cereri de revendicare pe Legea 10, depuse la Primăria Capitalei.

Site-ul a cerut lămuriri despre ce lucrări face pe acest teren și dacă are drept de administrare, însă instituția condusă de primarul PSD Daniel Băluță nu a răspuns.

Consilierul general USR, Nicorel Nicorescu, a acuzar, recent, pe pagina de Facebook că lucrarea este o „mare ilegalitate făcută de administrația Sectorului 4”, deoarece terenul este revendicat de foștii proprietari fiind litigii în instanță.

Am aflat astăzi de o mare ilegalitate a administrației sectorului 4 București!

Cineva mi-a sesizat această lucrare, m-am interesat în PMB despre situația terenului iar apoi am făcut o deplasare pe șantier.

Iată cum un primar PSD, domnul Daniel Băluță primarul sectorului 4, preia “cu japca” un teren privat, necadastrat pentru a-l betona integral și transforma într-o parcare cu plată.

Pentru Băluță se pare că NU există legi în România!

Este vorba despre un teren verde (liber de construcții) aflat în aproprierea gurii de metrou Timpuri Noi.

Primăria sectorului 4 a solicitat informații despre teren la Primăria Generală, a aflat situația juridică a terenului și cu toate astea a dat ordin de amenajare/betonare.

Terenul este revendicat de foști proprietari în baza legii 10. Există procese pe rolul instanțelor.

Terenul nu a fost cadastrat și nici înregistrat oficial în patrimoniul municipiului București deci nu vorbim nici de existența unei hotărâri de Consiliu General care să cedeze sectorului 4 administrarea terenului.

Știm cu toții că Bucureștiul duce lipsă de parcări dar acest fapt nu justifică transformarea orașului într-un sat fără câini.

Unde vom ajunge dacă însăși autoritatea, reprezentanții locali ai statului român nu respectă legea?

Domnul primar va “justifica” acțiunea și prin nevoia unei igienizări a terenului desigur, dar de aici până la a-l betona și încasa tarife ilegale pe un teren care nu îi aparține este cale lungă.

Sper ca autoritățile să se sesizeze pentru rezolvarea acestei probleme.

Colegii mei de la S4 se vor ocupa de sesizarea autorităților!”, este postarea consilierului genral al USR.

Nicorel Nicorescu a postat și câteva fotografii:

 

Conform HotNews.ro, primăria Sectorului 4 a transformat mai multe spații verzi în parcări, în ultimii ani. Terenul de lângă stația de metrou Timpuri Noi arată, acum, așa:

(sursa foto: HotNews)

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă