Deranj la Moscova după incendiul de pe podul Kerci și prăbușirea unei porțiuni din infrastructură. Putin cere anchete, un parlamentar avertizează cu un răspuns „asimetric”

8 octombrie 2022, 10:00

În Rusia au fost create două comitete de anchetă. Una dintre comisii a anunțat că, în urma exploziilor, au murit 3 persoane.

Potrivit imaginilor de pe camerele de supraveghere, camionul care ar fi declanșat explozia a fost supus unui control sumar la filtrul de la intrarea pe pod. Șoferul ar proveni din regiunea Krasnodar.

Vladimir Putin a dat dispoziție ca ministrul Transporturilor și cel pentru Situații de urgență să plece imediat la fața locului pentru a coordona ancheta.

Se vorbește despre detonarea unui camion care venea dinspre partea continentală a Rusiei, dinspre peninsula Taman, îndreptându-se spre Crimeea.

Nu sunt informații potrivit cărora podul ar fi fost lovit de vreo rachetă ucraineană, a precizat corespondentul TVR la Moscova, Liviu Iurea, pentru TVR INFO.

Deocamdată, Comitetul rus de anchetă a deschis un dosar privind distrugerea „intenționată” a podului.

Parlamentarul rus Alexander Bashkin le-a declarat sâmbătă dimineață jurnaliștilor din presa de stat că Moscova va reacționa la „atacul aparent” asupra podului din Crimeea cu „un posibil răspuns asimetric”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a admis pe Twitter că podul, care deservea calea ferată şi transportul auto, ar fi închis pe termen nelimitat. Mai multe secţiuni al podului de 12 mile s-ar fi prăbuşit în Marea Azov.

VEZI și Podul Kerci, care face legătura între Crimeea și Rusia, s-a prăbușit parțial în urma unei explozii puternice

Între timp, deputatul Oleg Morozov a subliniat că „atacul terorist” asupra podului echivalează cu „o declarație de război fără reguli”.

Consilierul președintelui Volodimir Zelenski Mykhailo Podolyak a subliniat sâmbătă dimineață că acesta „este începutul”. „Tot ce este ilegal trebuie distrus, tot ce este furat trebuie returnat Ucrainei”, a subliniat el într-un mesaj pe rețelele de socializare.

Surse din Comitetul Antiterorist din Rusia au declarat pentru site-ul de știri RBC că un camion a explodat, declanșând incendiul care a cuprins 7 vagoane cu combustibil.

Președintele Parlamentului din Crimeea, Vladimir Konstantinov, a dat vina pe „vandalii ucraineni” pentru distrugerea căilor de rulare, deși a subliniat că totul va fi reparat „în curând”.

VEZI și Rușii susțin că incendiul care a cuprins podul Kerci a fost provocat de o mașină capcană. Comitetul național antiterorist intră în acțiune cu propria ipoteză

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite