DER SPIEGEL | Regizorul austriac Ulrich Seidl, acuzat că a exploatat minori români în realizarea filmului ‘Sparta’. Cineastul neagă acuzațiile

Ulrich Seidl
Ulrich Seidl
4 septembrie 2022, 22:51

Conform unei investigaţii realizate de săptămânalul Der Spiegel, regizorul austriac le-a ascuns în mod deliberat minorilor – actori neprofesionişti cu vârste între 9 şi 16 ani – şi părinţilor acestora faptul că pelicula abordează de asemenea tema pedofiliei.

Se pare că în procesul de turnare a peliculei aceştia au fost confruntaţi cu alcoolism, violenţă şi nuditate, fără o pregătire suficientă şi fără supravegherea cuvenită, indică publicaţia citată. Mai mult, remarcă Der Spiegel, regizorul a încălcat normele şi instrucţiunile în vigoare pentru lucrul cu minori în cinematografie.

Ulrich Seidl neagă acuzaţiile şi susţine că părinţii şi minorii au fost informaţi despre conţinutul peliculei şi li s-a spus că în film este vorba despre un adult ”care se simte atras de copii” şi ”îşi asumă un fel de rol de părinte”.

Drama despre un bărbat cu tendinţe pedofile care le predă unor minori arte marţiale a fost turnată în anii 2018-2019 în nord-vestul României.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite