Deputatul Stelian Fuia vine la Ministerul Agriculturii

7 februarie 2012, 18:20

Deputatul Stelian Fuia a fost propus de PDL la conducerea Ministerului Agriculturii. El este preşedinte al Organizaţiei Judeţene Călăraşi a PDL şi preşedinte al Comisiei de agricultură a Camerei Deputaţilor.

Stelian Fuia s-a născut pe 1 ianuarie 1968, în localitatea Fundulea, judeţul Călăraşi, este căsătorit şi are un copil. Este de profesie inginer şi a absolvit Universitatea de Ştiinte Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti. În 1999, devine doctor în Ştiinţe Agricole şi studiază marketing la Harvard B.S., specializându-se, de asemenea, în negocieri la Universitatea din Kellogg, potrivit informaţiilor furnizate de Mediafax.

În perioada 2004-2006 a fost vicepreşedinte a Organizaţiei Partidului Democrat Călăraşi, apoi timp de un an a fost secretar general al filialei. Din 2007 până în 2008 a îndeplinit funcţia de prim-vicepreşedinte al PD Călăraşi.

În ianuarie 2011 a fost ales preşedinte al Organizaţiei Judeţene Călăraşi a PDL.

Conform declaraţiei de avere din iunie 2011, deputatul are un teren agricol de 50 de hectare în Fundulea, cumpărat în 2005, şi un teren intravilan de peste 2.000 de metri pătraţi, în aceeaşi localitate. Fuia deţine şi o casă cu o suprafaţă de 150 de metri pătraţi în Fundulea, cumpărată în 1990 şi un apartament de 65 de metri pătraţi în Bucureşti.

Stelian Fuia este asociat unic la SC Synchem Agroindusries şi acţionar la SC Procera Biofuels şi la SC Fuia Management şi Investments.

Declaraţia de avere mai arată că venitul anual obţinut de Fuia ca deputat a fost de 52.893 lei, iar de la Procera Agro, lucrând ca cercetător ştiinţific, a primit 51.250 lei. Soţia sa a obţinut 72.000 de lei ca manager la Procera Agro.

În atenţia ANI

În 8 octombrie 2008, deputatul Stelian Fuia a fost reclamat Parchetului instanţei supreme de către Agenţia Naţională de Integritate, pentru fals în declaraţia de interese, politicianul derulând, potrivit ANI, afaceri prin societăţi de tip offshore cu sediul în Cipru.

ANI s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că deputatul Fuia, în calitate de director al Staţiunii de Cercetare Fundulea, ar fi încheiat un contract cu firma SC Procera Agrochemicals Romania SRL la care deţinea 50 la sută din acţiuni, nerespectând dispoziţiile legale privind conflictul de interese. În urma analizării datelor menţionate în declaraţia de interese, ANI afirma că există indicii temeinice privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii prevăzută de articolul 292 Cod penal.

În 3 martie 2010, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis neînceperea urmăririi penale în cazul lui Stelian Fuia, soluţia fiind constestată de ANI la instanţa supremă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, în 23 iunie, plângerea ANI pe care a apreciat-o ca fiind nefondată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite