Deputatul PSD Liviu Pleşoianu, protest la DNA. Schimb de replici cu jurnalistul Mălin Bot

5 iulie 2017, 08:42

Jurnalistul TVR Alexandru Costache a stat de vorbă cu deputatul PSD.

„Eu fac parte din Comisia de anchetă a alegerilor din 2009. Comisia i-a adresat oficial două invitații doamnei Kovesi, le-a refuzat pe ambele, fără să justifice cu adevărat. Între timp, avem și o hotărâre a CCR care o obligă pe Kovesi să vină în fața Comisiei de anchetă. Atunci mie, ca membru al Comisiei, nu îmi mai rămâne decât să vin în persoană aici, la doamna Kovesi și să îi adresez această întrebare simplă: ați fost, doamnă, sau nu acasă la domnul Oprea în 2009?”, a declarat Liviu Pleşoianu pentru TVR.

„CSM a avizat revocarea procurorilor Doru Țuluș și Mihaela Iorga Moraru. Kovesi: Așteptăm ca rezultatele controlului să fie făcute publice”

„Eu voi sta aici cu speranța că azi o voi privi ochi în ochi pe doamna Kovesi. Îmi doresc foarte mult asta. Dacă nu voi avea șanse astăzi și va decide să înnopteze aici mă voi întoarce și mâine”, a mai afirmat Liviu Pleșoianu.

Deputatul Liviu Pleșoianu a mai spus că intenționează să sesizeze anchetatorii pentru obstrucționarea activității parlamentare a unei comisii de anchetă în ceea ce îi priveste pe George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu îl va sancționa pe Liviu Pleșoianu.

„Liviu Pleșoianu este un parlamentar cu foarte multe inițiative, un om care crede cu tărie în anumite lucruri. Este un coleg care m-a criticat și pe mine de foarte multe ori, fără să se ascundă. Nu l-am sancționat și nu îl voi sancționa niciodată pentru că este un om care – chiar dacă greșește sau chiar dacă noi avem alt punct de vedere și el greșește, faptul că își susține cu tărie niste păreri -, nu cred că trebuie să fie pedepsit”, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea.

Deputatul Liviu Pleșoianu îşi anunţase prezenţa în faţa DNA cu o zi înainte, într-un mesaj pe o rețea de socializare.

Printre persoanele care i s-au alăturat deputatului PSD se află și un susținător al șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Este vorba despre Mălin Bot, fost jurnalist la „România Liberă” și „Adevărul”.

Acesta a venit aici tocmai ca să spună că susține activitatea DNA și că o susține pe Laura Codruța Kovesi. Este în minoritate, însă spune el că în iarnă au fost foarte multe persoane care au ieșit în stradă pentru a susține activitatea DNA, a transmis corespondentul TVR Alex Costache.

A avut loc și un moment de agresivitate verbală între jurnalistul Mălin Bot și deputatul PSD Liviu Pleșoianu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite