Deputatul PSD Eugen Bejinariu nu poate fi urmărit penal. Plenul Camerei a respins solicitarea DNA

30 mai 2017, 13:14

Au fost înregistrate 88 voturi în favoarea cererii, 183 împotrivă și 2 abțineri.

PNL a votat la vedere în favoarea solicitării Parchetului în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu. Președintele interimar al partidului, Raluca Turcan, a declarat că Parlamentul nu stabilește vinovății sau nevinovății, ci instanța de judecată.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut pe 21 noiembrie sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Eugen Bejinariu, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003 – 2004, în legătură cu săvârşirea, pe vremea în care a deţinut funcţia ministerială, a infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată, în dosarul ‘Microsoft 2’. 

Procurorii susțin că Bejinariu, cu încălcarea dispozițiilor privind achizițiile publice, a inițiat și a susținut proiectele a două hotărâri de guvern (nr.1473/11.12.2003 și nr.470/01.04.2004), prin care s-a aprobat încheierea între Guvern și Fujitsu Siemens Computers GmbH a unui contract comercial de închiriere de licențe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea firmei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a fi favorizată prin evitarea organizării unei licitații publice.

Întrebat despre votul în cazul Bejinariu, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că: Observând numărul masiv de voturi împotrivă, au votat de la toate partidele. Nimeni în astfel de situații nu poate să se impună, este un vot total secret și când este vorba despre persoane, deputații și senatorii au cu totul și cu totul altă abordare. Nu poți să-i forțezi să stea toți cu bilele la vedere.

Votul a trezit nemulțumiri la Cotroceni. Purtătorul de cuvânt, Mădălina Dobrovolschi, a declarat că decizia arată disprețul majorității pentru justiție și este inadmisibil ca unii senatori și deputați să blocheze actul de justiție.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că sunt cuvinte cam grele și îi propune președintelui Klaus Iohannis să fie parteneri pentru modificarea Constituției.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite