Deputatul PSD Dan Ciocan, exclus din partid pentru că a lipsit de la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

Dan Ciocan
Dan Ciocan
31 august 2020, 22:22

Biroul permanent al PSD Caracal a decis, luni, în ședință statutară, cu unanimitate de voturi dintre cei prezenți, excluderea din partid a lui Dan Ciocan, membru în cadrul organizației.

Conform social-democraților, motivele excluderii sunt absența de la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban și încercările repetate de a convinge, în sediul PSD Caracal, folosindu-se de calitatea sa de deputat, membri cu notorietate ai PSD să candideze pentru Consiliul Local Caracal, din partea formațiunii Pro România.

„Mai mult de atât, s-a observat că nu mai rezonează de mult timp cu principiile organizației PSD Olt, organizație care i-a oferit totul, din punct de vedere politic: două mandate de deputat și funcția de președinte al organizației Municipale Caracal, una dintre cele mai importante organizații din județ. Organizația noastră s-a delimitat dintotdeauna de atitudini duplicitare, ipocrizie și lipsă de caracter. În situații dificile, mai mult ca niciodată, toți parlamentarii PSD ar fi trebuit să dea dovadă de solidaritate și unitate în lupta cu un guvern PNL, care ne-a izolat pe toate planurile: atât social, cât și economic. Este și mai grav, că lipsa sa de susținere se manifestă într-un context social extrem de greu, ignorând un demers care și-a propus să trimită acasă un guvern incompetent, care a dus țara în cea mai mare scădere economică din ultimii 26 de ani”, transmite PSD.

Moțiunea de cenzură nu a putut fi dezbătută și votată luni din cauza lipsei de cvorum. Au fost prezenți doar 226 de senatori și deputați, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Pentru ca guvernul să fie demis, era necesar ca minimum 233 de parlamentari să voteze în favoarea moțiunii de cenzură.

(sursa: Mediafax)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite