Deputatul PNL Alexandru Muraru a cerut amenda maximă pentru premierul Ungariei, Viktor Orban, în cazul declarațiilor considerate rasiste. CNCD se va pronunța pe 15 septembrie

1 septembrie 2022, 14:48

Muraru a declarat că Viktor Orban a făcut declarațiile ca persoană privată, nu ca oficial străin, prin urmare nu ar beneficia de imunitate diplomatică.

Deputatul consideră că acest caz este deosebit de important pentru ca România să nu devină teren pentru declarații rasiste ale unor oficiali străini.

Preşedintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a declarat că o decizie va fi luată cât de curând, cel mai probabil pe 15 septembrie.

CNCD l-a citat inclusiv pe Viktor Orban, dar nu a primit un răspuns din partea ambasadei Ucrainei.

Viktor Orban a declarat la Băile Tuşnad că ţările în care se amestecă rasele nu mai sunt naţiuni.

CONTEXT

La 23 iulie, premierul Ungariei, Viktor Orban, a participat la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad, unde a făcut mai multe declarații care ulterior au stârnit dezaprobări în mai multe medii:

„Nu vor fi negocieri de pace între Ucraina şi Rusia, cei care aşteaptă această idee aşteaptă degeaba. (…) Din acest motiv, acest război va putea fi încheiat doar cu negocieri americano-ruse”.

Și „Fenomenul migraţionist a împărţit în două Europa. Pur şi simplu, Occidentul s-a destrămat, s-a împărţit în două. Într-o parte avem ţări, naţiuni, unde avem europeni şi non-europeni, care trăiesc laolaltă. Acele state nu mai sunt naţiuni, acolo sunt nişte conglomerate de popoare. Nu mai putem vorbi, zic eu, de Occident, este vorba despre o structură post-occidentală şi, conform regulilor matematicii, o să se întâmple acea mare schimbare demografică. În acea parte a continentului nostru (…), procentajul populaţiei non-europene va creşte peste 50%”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite