Deputatul Miklos Zoltan: UDMR propune un impozit pe profit excepţional, numit "Windfall tax"

UDMR propune un impozit pe profit excepţional, numit "Windfall tax" - un mecanism de redistribuire a profiturilor/câştigurilor conjuncturale înregistrate de acei operatori economici care în condiţii de criză au beneficiat de avantaje pur circumstanţiale, fără legătură cu competitivitatea produselor sau serviciilor furnizate/prestate, cum ar fi de exemplu industria pharma, de energie sau serviciile de curierat.

20 Iunie 2022, 15:45 (actualizat 20 Iunie 2022, 15:57) Știrile TVR |
WindfallTax

"Aceşti operatori au înregistrat câştiguri extraordinare, în sensul în care în scenariul "business as usual" le-ar fi fost imposibil să le înregistreze atât în contextul măsurilor administrative pe care statul a fost obligat să le ia pentru stăvilirea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru creşterea rezilienţei comunităţilor în faţa crizei sanitare, cât şi ulterior resimţite ca urmare a crizei de aprovizionare sau a conflictului din Ucraina. Aşadar, astfel de venituri nu pot fi altfel categorisite decât ca fiind conjuncturale, aduse de un "vânt favorabil în pânze" resimţit în anumite sectoare", a declarat, luni, pentru Agerpres, deputatul Miklos Zoltan.

Potrivit acestuia, impozitarea acestor profituri excepţionale ar reprezenta un act de solidaritate cu societatea în general, cu restricţiile şi eforturile pe care le-au suportat alte ramuri economice şi numeroase categorii sociale.

"De asemenea, trebuie subliniat şi costul bugetar al măsurilor implementate în anii 2020 şi 2021, suportat de societate şi de economie, cost care se reflectă în deficite bugetare greu de gestionat", a adăugat deputatul.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 13°C
IASI 6°C 13°C
CLUJ 9°C 13°C
CONSTANTA 13°C 18°C
CRAIOVA 8°C 14°C
BRASOV 11°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI