Deputatul Marian Neacșu, audiat la DNA în dosarul trezorierului PSD, Mircea Drăghici, pus sub urmărire penală

3 aprilie 2019, 14:13

Marian Neacșu a fost, până anul trecut, secretar general al PSD. Între timp, Neacșu s-a transferat în partidul Pro România, dar procurorii DNA care anchetează tranzacțiile făcute de trezorierul PSD, Mircea Drăghici, l-au chemat să dea explicații.

Trezorierul PSD Mircea Drăghici a fost pus sub acuzare de DNA pentru delapidare și utilizarea subvențiilor politice în alte scopuri.

Potrivit DNA, Mircea Drăghici și-ar fi însușit 380 de mii de euro, bani primiți de PSD – subvenție de la stat. Soția lui Drăghici a încheiat un precontract de vânzare-cumpare și ar fi plătit un avans de 120 de mii de euro, însă apoi ratele lunare ar fi fost achitate cu banii din subvenția primită de PSD de la stat. Drăghici neagă acuzațiile și pune acțiunea procurorilor pe seama campaniei electorale.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

ACTUALIZARE Întrebat de jurnalişti, la ieşirea din sediul instituţiei, dacă declaraţia dată în faţa procurorilor anticorupţie poate fi considerată defavorabilă trezorierului PSD, Mircea Drăghici, Neacşu a spus: „N-are de ce să fie defavorabilă. Eu am spus ceea ce ştiam. Atât şi nimic mai mult. Evident că audierea s-a făcut şi în prezenţa avocaţilor aleşi de domnul Drăghici”.

ACTUALIZARE Deputatul Marian Neacșu a ajuns la DNA, unde este audiat în dosarul trezorierului PSD în calitate de martor. Ieri, Mircea Drăghici a fost pus sub urmărire penală pentru că ar fi luat un imobil cu banii primiți ca subvenție pentru partid.

Deputat din partea PRO România, fost PSD, Marian Neacșu dă explicații procurorilor în legătură cu dosarul fostului său coleg de la PSD, Mircea Drăghici.

Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost pus marți sub acuzare de DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, într-un dosar legat de cheltuirea banilor primiţi de partid ca subvenţie de la Autoritatea Electorală Permanentă.

Potrivit DNA, Drăghici ar fi vrut să își cumpere o vilă în Pipera cu banii primiți subvenție de PSD de la stat. Drăghici neagă acuzațiile și pune acțiunea procurorilor pe seama campaniei electorale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite