Deputatul AUR, George Simion, stropit cu cerneală în timpul manifestărilor organizate în Piaţa Unirii

24 ianuarie 2022, 12:47

Aflat la Iaşi pentru a lua parte la manifestările organizate de AUR cu prilejul celebrării Zilei Unirii Principatelor Române, George Simion a fost stropit cu cerneală albastră atunci când el şi colegii săi au venit să danseze Hora Unirii.

„Nu mă tem. A aruncat cineva cu cerneală. Ăsta nu e motiv să ne strice bucuria şi sărbătoarea. Să stropească, nu e nicio problemă, dar să ţină minte cine a condus ţara timp de 32 de ani. Eu nu mă supăr. Rog poliţia să nu-l amendeze pe individ, oricine ar fi. Nu voi face plângere. E o sărbătoare naţională. Dacă aşa a considerat el să facă… Noi îl iubim şi îi iubim pe toţi românii, indiferent de apartenenţa politică”, a spus George Simion.

Incidentul a avut loc în urma unui marş neautorizat, la care au participat peste 800 de persoane, majoritatea membri ai AUR veniţi din toată ţara. Aceste persoane au ignorat decizia CJSU conform căreia, din cauza incidenţei mari a infectărilor cu COVID-19 în rândul populaţiei, nu pot fi organizate manifestări publice decât dacă la acestea participă maxim 100 de persoane.

Simpatizanţii AUR au plecat în marş din Piaţa Palatului Culturii, pe bulevardul Ştefan cel Mare, spre Piaţa Unirii, pentru a juca Hora Unirii. La aceste manifestări erau prezenţi la prânz aproximativ o mie de oameni.

Anul trecut, un incident similar a avut loc în timpul manifestărilor organizate de municipalitatea ieşeană cu prilejul aniversării a 162 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri. După depunerea de coroane, primarul Mihai Chirica a fost stropit cu iaurt de una dintre persoanele aflate în Piaţa Unirii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite