Deputatul AUR Dumitru Focșa este acuzat că şi-ar fi bătut soţia. Martoră la scena violentă ar fi fost și o fetiță de nouă ani, pe care cei doi soți urmau să o adopte

5 ianuarie 2023, 14:06

Scenele violente s-au petrecut în miez de noapte, în casa deputatului din comuna Lumina, judeţul Constanţa. Bărbatul, care consumase alcool, s-a luat la ceartă cu soția și a agresat-o. Speriată, femeia a sunat la 112.

Andreea Ambroze, purtător de cuvânt, IPJ Constanța: Azi noapte, în jurul orei 2.00, polițiști din cadrul postului Lumina au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de soțul acesteia. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, au constatat că cele sesizate se confirmă, pentru că femeia prezenta urme vizibile de violență. Polițiștii au solicitat prezența unui echipaj de ambulanță, femeia a refuzat transportul la spital, a refuzat emiterea unui ordin de protecție provizoriu, totuși aceasta a depus plângere penală, astfel că s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. Colegii au constatat că bărbatul emana halenă alcoolică.

Cu puțin înainte de incident, parlamentarul făcuse două live-uri pe pagina sa de Facebook, în care a făcut o serie de acuzații la adresa clasei politice și a liderilor ei. Ultima postare a încheiat-o astfel:

Dumitru Focșa: O să-i vedeți la pușcărie pe toți! Seară bună! Doamne-ajută! Aveți nădejde. Să știți că Dumnezeu iubește dreptatea!

O ora mai târziu, soția lui suna la poliție să ceară ajutor. Avea semne vizibile de violență, așa că polițiștii au chemat și un echipaj medical să îi acorde îngrijiri.

Femeia a refuzat să fie transportată la spital și să fie emis un ordin de restricție pe numele soțului care a lovit-o. Totuși, a depus o plângere penală, în baza căreia a fost deschis un dosar penal de violență în familie. Și-a luat fiica de 9 ani, care a asistat la scenele violente, și a plecat la casa părinților ei, în Brăila. Partidul condus de George Simion a reacționat, printr-un comunicat:

Suntem ferm împotriva oricărei forme de violență fizică sau psihologică. Credem că familia este un sanctuar care trebuie apărat de manifestări agresive, iar autoritățile sunt obligate să cerceteze și să soluționeze neîntârziat acest gen de incident. Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a demarat o anchetă internă și va propune o decizie în conformitate cu prevederile Codului de Etică al partidului. În funcție de gravitatea faptelor, sancțiunile pot merge până la pierderea tuturor funcțiilor în cadrul partidului. (sursa: Departamentul de Comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor)

Dumitru Viorel Focșa a fost ales deputat pe listele AUR și de când este membru în parlament a fost implicat în mai multe scandaluri, ultimul, în mai anul trecut, când Focșa a amenințat un alt deputat cu bătaia.

Deputatul are 57 de ani. Este căsătorit și are trei copii.

––––––––––––––––––––––––––––––

Apelul la 112 a fost făcut noaptea trecută, în jurul orei 2.00, iar polițiștii s-au deplasat la locația indicată de femeia care a sunat, în localitatea Lumina din județul Constanța, acolo unde erau atât bărbatul care se pare că ar fi deputatul AUR Dumitru Focșa, dar și femeia, a transmis Ana Maria Stancu.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că ceea ce spunea femeia la telefon s-a confirmat și că a fost abuzată, pentru că prezenta urme vizibile de violență, și că a fost lovită de un bărbat în vârstă de 57 de ani. La scena respectivă a asistat și fiica femeii, o minoră în vâsrtă de 9 ani.

Polițiștii au întocmit la fața locului și un formular de evaluare a riscului și au constatat ca femeia este în pericol, este un risc iminent, dar aceasta s-a opus emiterii unui ordin provizoriu de protecție, dar oamenii legii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de violență în familie.

Și Direcția de Protecție a Copilului Constanța face o anchetă.

Și reprezentanții partidului AUR au spus că fac verificări și vor dispune măsuri în conformitate cu codul lor de etică.

Andreea Ambroze, purtător de cuvânt, IPJ Constanța: Azi noapte, în jurul orei 2.00, polițiști din cadrul postului Lumina au fost sesizați de către o femeie, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de soțul acesteia. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, au constatat că cele sesizate se confirmă, pentru că femeia prezenta urme vizibile de violență. Polițiștii au solicitat prezența unui echipaj de ambulanță, femeia a refuzat transportul la spital, a refuzat emiterea unui ordin de protecție provizoriu, totuși aceasta a depus plângere penală, astfel că s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. Colegii au constatat că bărbatul emana halenă alcoolică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite