Deputaţii USR şi grupul independenţilor de dreapta vor să depună moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu

Camera Deputaților
Camera Deputaților
21 iunie 2022, 17:32

Ionuţ Moşteanu a precizat că moţiunea este semnată şi de grupul independenţilor de dreapta.

Deputaţii USR depun moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, a anunţat deputatul Ionuţ Moşteanu, în plenul Camerei Deputaţilor.

„Am citit pe pagina de Facebook a PSD, acum vreo 2 ore, că PSD solicită ministrului Energiei soluţii urgente. (…) Suntem de acord cu asta, asta spunem şi noi de câteva luni de zile. Am mai avut o moţiune simplă, la începutul acestei sesiuni, împotriva ministrului Virgil Popescu. Credem că nu-şi face treaba, nu şi-a făcut treaba şi credem că trebuie schimbat din acest guvern. Aşa că îi invităm pe domnii şi doamnele de la PSD să voteze o moţiune simplă împotriva lui Virgil Popescu, moţiune simplă pe care o depunem acum. Virgil Popescu trebuie să plece, România aşteaptă soluţii. Grupul USR, împreună cu colegii independenţi, împreună cu grupul independenţilor de dreapta, au semnat această moţiune simplă şi o depun la preşedintele de şedinţă”, a declarat Ionuţ Moşteanu.

Moşteanu a făcut un apel către preşedintele de şedinţă să înainteze documentul la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, dar liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a susţinut că acesta nu îndeplineşte condiţiile regulamentare.

„Dacă PNL consideră drept politic că în momentul ăsta nu avem o problemă cu creşterea preţurilor la carburanţi, înseamnă că e decuplat de la realităţile acestei ţări”, a replicat Moşteanu.

Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Daniel Suciu, a precizat că „va verifica cu atenţie dacă sunt îndeplinite cerinţele regulamentare” referitoare la moţiunea USR.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite