CORESPONDENŢĂ DE LA MOSCOVA

Deputaţii ruşi vor să verifice CNN, Europa Liberă şi Vocea Americii

Deputaţii ruşi vor să ia la bani mărunţi trusturile de presă occidentale care critică în mod constant Kremlinul. Sunt luate în vizor mai ales entităţile media americane care au birouri permanente la Moscova. O corespondenţă externă, de Liviu Iurea.

22 Martie 2017, 13:07 (actualizat 22 Martie 2017, 14:06) Știrile TVR |

Demersul făcut de Comitetul pentru Politici Informaţionale din Duma de Stat a fost susţinut de majoritatea deputaţilor ruşi. Sunt vizate, în primul rând, Vocea Americii, Radio Europa Liberă şi CNN - entităţi media, care - în opinia parlamentarilor ruşi - au o politică redacţională antirusească.

Iniţiativa deputaţilor din Duma de Stat este considerată a fi una firească la Moscova, atâta timp cât jurnaliştii ruşi se plâng că sunt supuşi unor tratamente discriminatorii atunci când îşi desfăşoară activitatea pe linie de presă în Statele Unite şi în alte capitale europene.

Este, de fapt, o măsură de răspuns la un proiect legislativ înregistrat în Congresul american, care oferă prerogative suplimentare Ministerului Justiţiei de a verifica activitatea trusturilor de presă străine.

Aleşii ruşi califică proiectul legislativ american drept unul "represiv" făcut special pentru a lovi în postul de televiziune Russia Today - considerat în Occident un instrument de propagandă al Kremlinului.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 0°C
IASI 2°C -2°C
CLUJ 2°C -7°C
CONSTANTA 4°C -1°C
CRAIOVA 7°C 0°C
BRASOV 2°C -6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI