Deputaţii dezbat, luni, moţiunea simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu

Moţiunea simplă depusă de deputaţi de la USR şi independenţi de dreapta împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, este dezbătută, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, iar miercuri se va da votul.

27 Iunie 2022, 08:26 (actualizat 27 Iunie 2022, 15:48) Știrile TVR |
Virgil Popescu, ministrul Energiei

Însă ministrul Energiei nu va fi prezent în sală. Virgil Popescu a anunțat, luni, conducerea Camerei Deputaţilor că este la Luxemburg, la reuniunea Consiliului TTE - miniştrii Energiei din Uniunea Europeană.

'Am fost informat prin intermediul Secretariatului General al Guvernului că un grup de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Uniunii Salvaţi România au depus Moţiunea simplă intitulată 'Virgil Popescu trebuie să plece. Românii aşteaptă soluţii', care este programată să fie dezbătută luni, 27 iunie 2022, de la ora 17,30. Aş dori să vă aduc la cunoştinţă că, începând cu data de 27 iunie 2022, mă voi afla la Luxemburg, pentru a participa la reuniunea Consiliului TTE - miniştrii Energiei din Uniunea Europeană', explică Virgil Popescu în scrisoarea de care a luat luni act Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.

'Şi, din partea mea, ca ministru al Energiei, vreau să le transmit mulţumiri colegilor din Parlament pentru voturile din cadrul comisiilor de specialitate şi din plen prin care au aprobat decizii importante legate de viitorul energiei, legi prin care am venit în ajutorul cetăţenilor pentru a trece peste această perioadă complicată de criză, dar şi pentru legile prin care facem paşi să ne întărim securitatea şi independenţa energetică', a mai adaugat Virgil Popescu.

Marţea trecută, deputatul USR Ionuţ Moşteanu a anunţat depunerea moţiunii simple împotriva ministrului Energiei, precizând că este semnată şi de grupul independenţilor de dreapta. Moţiunea este intitulată "Virgil Popescu trebuie să plece. Românii aşteaptă soluţii!".

Semnatarii documentului cer demisia ministrului Virgil Popescu, susţinând că acesta "şi-a atins limita competenţei cu mult înainte să fie ministru, însă, cu sprijinul inexplicabil al colegilor săi din PNL şi al preşedintelui Klaus Iohannis, el a fost numit în toate guvernele din ultimii ani".

"Sub mandatele lui Virgil Popescu, preţul energiei pentru populaţie şi companii a crescut constant. Preţul gazelor a crescut constant. Preţul energiei electrice a crescut constant. Preţul carburanţilor a crescut constant. Am ajuns să plătim peste 9 lei pe litrul de benzină sau motorină! Domnului ministru îi place să ofere ca explicaţie contextul internaţional. Însă nicio secundă nu a explicat de ce a refuzat cu încăpăţânare să aplice soluţii aflate la îndemâna sa. Soluţii propuse de USR şi acceptate în diverse declaraţii publice inclusiv de partenerii domniei sale de guvernare", se arată în moţiunea simplă.

Potrivit USR şi deputaţilor independenţi de dreapta, "de cinci luni, proiectul de reducere a TVA la carburant stă în sertare".

Ei au mai susţinut că "rezultatele activităţii celui mai slab ministru al Energiei din câţi a avut România se văd: scăderea accentuată şi constantă a nivelului de trai pentru populaţie şi dificultăţi majore întâmpinate de companiile care activează în România".

"Credem că în cazul domnului Popescu nu mai este vorba numai de incompetenţă, ci şi de rea-voinţă militantă. De aceea trebuie să plece imediat de la conducerea unei instituţii pe care nu ştie, nu poate şi nu vrea să o conducă în interesul public", se mai arată în moţiunea simplă.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 9°C
IASI 8°C 4°C
CLUJ 5°C 4°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 6°C 8°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI