Deputaţii au votat ordonanţa care corecta unele inechităţi salariale. Ce modificări a suferit actul normativ

7 martie 2018, 14:12

Proiectul a trecut cu mai bine de 170 de voturi, nu înainte ca acesta şi modificările aduse la Comisia de muncă să fie sancţionate de cei din opoziţie. Acest proiect de lege ar fi trebuit să rezolve disfuncţionalităţile constatate atunci când a fost pusă în aplicare Legea salarizării unitare. Dar la Parlament, proiectul de ordonanţă de urgenţă a fost modificat, fiind adoptate peste 90 de amendamente – ceea ce a oferit muniţie politică celor de la PNL şi USR, care au acuzat actuala majoritate că îşi bate joc de anumite categorii de angajaţi din domeniul bugetar.

În proiectul de lege se prevede, printre altele, o serie de coeficienţi mai mari la nivelul salarizării, o serie de sporuri alocate pentru Jandarmerie, 10%. Pentru alte categorii de personal, la nivelul Administraţiei prezidenţiale sau la nivelul Secretariatului General al Guvernului, se acordă o majorare salarială între 10 şi 15 procente.

Sindicatele din Sănătate sunt nemulţumite că o serie de beneficii pe care le primeau pentru gărzile obligatorii făcute sau pentru munca în weekend dispar, ele fiind înglobate în fondul alocat sporurilor. Astfel, cei din Sănătate susţin că venitul total pe care îl va câştiga un medic sau un asistent va scădea.

De asemenea, sindicatele din Poliţie acuză faptul că nu primesc prea mulţi bani pentru orele suplimentare făcută. Totodată, ameninţă cu protestele pentru faptul că sunt singura categorie profesională cărora li se calculează salariul după coeficienţii din 2009.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă