Moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției a fost respinsă

31 octombrie 2018, 09:06

PSD și ALDE l-au aparat pe ministrul Justiției în fața partidelor din opoziție și au respins moțiunea simplă. Liderii USR l-au acuzat pe Tudorel Toader că este impresarul infractorilor.

Liderul PSD explică cei de la PSD nu au dorit să susțină un demers al opoziției și că cel puțin în acest moment, Tudorel Toader nu ar trebui să plece din Guvern, însă orice se poate întâmpla și nu este exclusă remanierea lui Tudorel Toader.

A fost un semnal foarte clar că PSD-ul dacă va decide să remanieze un ministrul o face în interiorul structurilor de partid, nu ca și instrument al opoziției. Adevăratul motiv pentru remaniere nu va fi la niciunul dintre miniștri ordonanța de amnistie și grațiere. Dacă cineva se gândește că din cauza asta va fi remaniat  – ceea ce deocamdată în PSD nu este cazul, la ora asta nu se pune problema remanierii lui Toader, dar la ora asta, nu știm ce se va întâmpla în continuare – ar face o mare greșeală, a declarat Liviu Dragnea.

Dan Barna, președintele USR: Această majoritate a decis să fie în continuare separată de popor, de România, aș putea spune, Tudorel Toader este menținut în poziția acesta de impresar al infractorilor din România.

___________________

Plenul Camerei Deputaților a dezbătut marţi moțiunea simplă, iniţiată de PNL şi USR, intitulată „Ministrul Justiției, un ministru de nota 4 (patru)”, în care cer demisia lui Tudorel Toader, pe care îl acuză, în 20 de puncte, că prin comportamentul său a „abandonat Justiţia în mâna infractorilor” şi „a trimis România în trecut, în perioada Năstase-Stănoiu, în care dosarele se rezolvau în şedinţe de partid”.

Iniţiatorii demersului îi reproşează lui Toader că, „în afara unor vizite exotice, făcute pe bani publici (…), a desenării unor proiecte fantasmagorice, cum este Cartierul Justiţiei din Bucureşti”, a unor apariţii publice în care şi-a etalat „dorinţa de avea talent de povestitor”, a afirmaţiilor publice prin care a „afectat independenţa sistemului judiciar”, în afară de „lovitura” pe care încearcă să o aplice „luptei împotriva corupţiei” nu prea are cu ce se lăuda de când a devenit ministru.

Punctual, printre altele, ministrul Justiţiei este acuzat că a promovat „politizarea Justiţiei”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite