Deputații, în sesiune parlamentară extraordinară. Pe ordinea de zi: Explicații despre mita de la UNIFARM și proiectul USR ”Fără penali în funcții publice”

29 iunie 2020, 14:41

În cadrul sesiunii extraordinarii, social-democrații se așteaptă la explicații publice din partea Guvernului legat de șeful Unifarm, Adrian Ionel, care este anchetat de DNA pentru luare de mită, în perioada pandemiei.

Pe ordinea de zi se va afla și inițiativa „Fără penali în funcţii publice”. Prin iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” se propune ca la articolul 37 din Constituţie să fie adăugat următorul alineat: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor şi Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

Decizia a fost luată luni în şedinţa Biroului permanent, la propunerea președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite