Deputații au decis înăsprirea pedepselor pentru agresiunile sexuale împotriva minorilor

Pedepse înăsprite pentru agresiunile sexuale împotriva minorilor
Pedepse înăsprite pentru agresiunile sexuale împotriva minorilor
30 iunie 2020, 13:23

”În România orice persoană care tratează un minor sau o altă persoană vulnerabilă într-un mod nepotrivit trebuie să plătească și să primească o pedeapsă proporțională cu trauma suferită de victima sa. Avem datoria să punem pe primul loc victima și nu infractorul”, a spus deputatul independent Oana Bîzgan, inițiatorul proiectului.

Proiectul are ca obiect de reglementaremodificarea şi completarea Legii nr.286/2009, în scopul asigurării unei mai bune protecţii a minorilor faţă de abuzurile sexuale. Totodată, se preconizează modificarea art.223 alin.(2) din Legea nr.135/2010, în sensul prevederii în mod expres a posibilităţii dispunerii luării măsurii arestării preventive în cazul în care din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit infracţiunea de act sexual cu un minor, de racolare a minorilor în scopuri sexuale sau ultraj contra bunelor moravuri, în plus faţă de infracţiunile enumerate în prezent în cuprinsul normei supuse intervenţiei legislative.

Potrivit CSM, în ultimii nouă ani au fost înregistrate 8.543 de cazuri de viol și 2.927 de cazuri de act sexual cu un minor.

Legea urmează să fie trimisă președintelui Klaus Iohannis la promulgare.

 

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite