Deputații au aprobat majorări salariale pentru unele categorii de angajați

Camera Deputaților a adoptat, marți, cu 246 voturi pentru, 28 împotrivă și o abținere, OUG 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, stabilind majorări salariale pentru anumite categorii de salariați.

13 Iunie 2017, 14:24 (actualizat 13 Iunie 2017, 14:56) |
Cearta pe majorarile salariale
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Potrivit declarațiilor reprezentanților puterii este vorba doar despre o simplă corectură pentru categoriile de bugetari care, susțin ei, nu au beneficiat de acele creșteri salariale care s-au dat prin Ordonanața 2, la începutul acestui an. Avem de a face cu o reparație de imagine. Puterea este acuzată că prin legea salarizării unitare a crescut de la 1 iulie doar salariile pentru demnitari și aleșii locali. În ultimele două zile, reprezentanții puterii au venit cu modificări la OUG 99, la care au adăugat trei grile de salarizare pentru alte trei categorii bugetare.

Astfel vor crește salariile cu 30% ale personalului  din bibliotecile naționale sau de importanță națională, din cadrul Bibliotecii Academiei Române și din muzeele de importanță națională.

Cu 20 % va crește salariul pentru angajații din instituțiile și autoritățile subordonate Ministerului Agriculturii, cu excepția APIA și a Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, din cadrul Academiei de Științe Agricole și Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisești" și din instituțiile de cercetare-dezvoltare, din unitățile care funcționează în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului.

Cu 15 % vor crește salariile militarilor și ale personalului civil aflat în componența MAPN.

De aceste majorări salariale ar urma să beneficieze și personalul medical din cabinetele aparținând structurilor teritoriale de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă din subordinea Casei Naționale de Pensii Publice și cel din instituțiile publice de spectacole sau concerte aflate în subordinea Ministerului Culturii, precum și direcțiile județene de cultură, respectiv a municipiului București.

Toate aceste măsuri au fost criticate de opoziție, ei au susținut că prin aceste măsuri se creează un haos și mai mare în sistemul salarial din sistemul bugetar, iar aceste consecințe vor fi suportate în viitor de guvernările care vor veni.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 3°C 6°C
CONSTANTA 7°C 12°C
CRAIOVA 4°C 6°C
BRASOV 4°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI