Deputații ruși au pus ochii pe presa străină. Senatorii ruși cer pedepsirea intelectualilor ostili Kremlinului

Deputații ruşi au pus ochii pe jurnaliştii străini care îşi mai desfăşoară activitatea în Rusia. Duma de stat a votat proiectul care prevede restrângerea activităţilor sau chiar închiderea birourilor presei străine oștile Kremlinului. Are detalii corespondentul nostru, Liviu Iurea.

26 Mai 2022, 19:36 (actualizat 26 Mai 2022, 21:09) Știrile TVR |

Difuzarea unor informații legate de efectul sancțiunilor aplicate Rusiei sau a unor știri care pun la îndoială performanța armatei ruse în Ucraina pot duce la închiderea respectivelor entități media.

Leonid Slutki, deputat: Propunem să oferim prerogative procurorului nostru general şi adjuncţilor săi, pentru a putea interzice în Rusia acele entităţi media care răspândesc materiale care exprimă o lipsă totală de respect faţă de stat, societate şi Constituţie, care ne discreditează ţara.

Parlamentul de la Moscova susține că răspunde astfel în oglindă la îngrădirea activității jurnaliștilor ruși care lucrează în Europa.

Andrei Lugovoi, deputat: Doar aşa vom avea posibilitatea unui răspuns simetric la acţiunile statelor occidentale la adresa presei ruse.

Moscova a închis deja birourile unor redacții străine care  funcționau de mulți ani în Rusia.

Proiectul de lege dezbătut în Duma de Stat mai pemite limitarea sau chiar închiderea birourilor corespondenților străini în Rusia și în cazul în care autoritățile din țara de origine a acestor mass-media comit acte neprietenoase la adresa jurnaliștilor ruși din străinătate.

Într-o oarecare măsură suntem și noi afectați. Ministerul rus de Externe deja a redus la 3 luni acreditările pentru toți jurnaliștii străini de pe lista așa-numitelor state neprietene.

În Consiliul Federației, camera superioară a Parlamentului, au apărut propuneri de pedepsire a intelectualilor care critică agresiunea Rusiei în Ucraina. Aceștia riscă să nu mai poată ocupa funcții publice și nici să participe la proiecte girate de stat.

În ultima perioadă, mulți reprezentanți ai lumii culturale ruse au declarat că se simt rușinați de ce face Kremlinul în Ucraina și au părăsit țara.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 33°C
IASI 26°C 32°C
CLUJ 29°C 30°C
CONSTANTA 25°C 27°C
CRAIOVA 27°C 31°C
BRASOV 25°C 28°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI