Deputații ruși au pus ochii pe presa străină. Senatorii ruși cer pedepsirea intelectualilor ostili Kremlinului

26 mai 2022, 19:36

Difuzarea unor informații legate de efectul sancțiunilor aplicate Rusiei sau a unor știri care pun la îndoială performanța armatei ruse în Ucraina pot duce la închiderea respectivelor entități media.

Leonid Slutki, deputat: Propunem să oferim prerogative procurorului nostru general şi adjuncţilor săi, pentru a putea interzice în Rusia acele entităţi media care răspândesc materiale care exprimă o lipsă totală de respect faţă de stat, societate şi Constituţie, care ne discreditează ţara.

Parlamentul de la Moscova susține că răspunde astfel în oglindă la îngrădirea activității jurnaliștilor ruși care lucrează în Europa.

Andrei Lugovoi, deputat: Doar aşa vom avea posibilitatea unui răspuns simetric la acţiunile statelor occidentale la adresa presei ruse.

Moscova a închis deja birourile unor redacții străine care  funcționau de mulți ani în Rusia.

Proiectul de lege dezbătut în Duma de Stat mai pemite limitarea sau chiar închiderea birourilor corespondenților străini în Rusia și în cazul în care autoritățile din țara de origine a acestor mass-media comit acte neprietenoase la adresa jurnaliștilor ruși din străinătate.

Într-o oarecare măsură suntem și noi afectați. Ministerul rus de Externe deja a redus la 3 luni acreditările pentru toți jurnaliștii străini de pe lista așa-numitelor state neprietene.

În Consiliul Federației, camera superioară a Parlamentului, au apărut propuneri de pedepsire a intelectualilor care critică agresiunea Rusiei în Ucraina. Aceștia riscă să nu mai poată ocupa funcții publice și nici să participe la proiecte girate de stat.

În ultima perioadă, mulți reprezentanți ai lumii culturale ruse au declarat că se simt rușinați de ce face Kremlinul în Ucraina și au părăsit țara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite