Deputații au votat organizarea judiciară și funcționarea CSM. Sistemul electronic s-a defectat, parlamentarii au votat prin apel nominal

13 decembrie 2017, 14:18

Partidele puterii au mai făcut un pas mare spre adoptarea în viteză a Legilor justiției în Camera Deputatilor. Ședința nu a fost lipsită, nici astăzi, de scandaluri. Opoziția a fugit cu microfonul, după ce puterea a modificat ordinea de apelare a deputaților.

Schimbarea regulamentul a fost un alt motiv pentru care opoziția a lansat acuzații dure. În toiul unei ședințe cu fluierături și vociferări, sistemele de sonorizare și de vot electronic au cedat, ceea ce a încetinit ritmul procesului de legiferare.

În lipsa liderului PSD, Liviu Dragnea, deputații au adoptat modificările la Legea privind organizarea judiciară – 304, și 317, privind organizarea CSM.

Dezbaterea LIVE VIDEO:

Dezbaterea LIVE TEXT:

UPDATE A fost adoptată și Legea 317 privind CSM, cu 177 voturi „pentru”, 78 „contra”. Și această lege merge la Senat, cameră decizională.

UPDATE Plenul Camerei a adoptat, cu 177 voturi ”pentru” (PSD, ALDE, UDMR) şi 79 voturi ”împotrivă” (PNL, USR) legea 304/2004 privind organizarea judiciară, transmite news.ro. Nu au fost aprobate alte amendamente faţă de cele adoptate în comisie. Legea merge la Senat, care este cameră decizională.

UPDATE A început votul final la legea 304, privind organizarea judiciară. Fiecare deputat este strigat și își anunță votul.

UPDATE Votul pe amendamente la legea privind CSM a luat sfârșit. După o pauză, se va trece la votul final.

UPDATE Legea privind organizarea judiciară a fost votată, pe amendamente, și mai are votul final. S-a trecut la dezbaterea pe amendamente a Legii CSM.

UPDATE Timpul alocat pentru dezbatere s-a terminat. S-a trecut la votarea amendamentelor.

UPDATE Președintele de ședință Gabriel Vlase a anunțat că sistemul de vot nu s-a reparat și că fiecare amendament va fi votat cu mâna, iar votul final, prin apel nominal. Acest lucru întârzie votul.

UPDATE Ședința Camerei Deputaților se reia după o pauză cauzată de defectarea sistemului de vot.

Plenul Camerei Deputaţilor a dat miercuri vot favorabil propunerii de modificare a Regulamentului forului legislativ în ceea ce priveşte supunerea la vot a amendamentelor, adoptată în aceeaşi zi de Comisia de regulament, cu numai un vot diferenţă. 

Modificarea a fost votată de 176 de deputaţi, 88 au votat împotrivă, iar trei s-au abţinut. 

Modificarea Regulamentului Camerei Deputaților a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial, după o oră de la adoptarea proiectului în plenul Camerei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite