Deputații au dezbătut moțiunea simplă pe Justiție. Soarta ministrului Tudorel Toader depinde de votul de mâine

30 octombrie 2018, 08:45

Moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției a fost citită astăzi în Parlament. Opoziția îl acuză pe Tudorel Toader că a distrus Justiția. Ministrul a replicat că trebuie să revenim la o normalitate, în care să nu mai existe oameni ținuți în pușcărie și apoi achitați. Votul de care depinde soarta lui Tudorel Toader este programat pentru mâine.

Stelian Ion, deputat USR: „Principalul motiv pentru care vreți să-l revocați din funcție pe procurorul general este că nu intervine pentru a bloca dosarul represiunilor brutale ale autorităților, din 10 august 2018”.

Tudorel Toader, ministrul Justiției: „Să nu ne facem că nu vedem lucrurile mai puțin bune, sau chiar ălea rele. (…) Gândiți-vă la ăia care-i vedeam pe Știrbei Vodă (n.r., sediul DNA) sau unde… și care erau puși în lumina reflectorului și nevinovați, care au stat ani de zile în pușcărie și li se spune «fapta nu există»”.

_______________________________________________________________________

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că va merge la dezbaterea moţiunii simple iniţiate de PNL şi USR.

„Da, merg la moţiune”, a afirmat Toader, la sediul Ministerului Justiției.

Întrebat dacă are argumente, fiind considerat „un ministru de nota 4”, Toader a răspuns: „Depinde, poate au nostalgiile sistemului sovietic, unde grila de notare este de la unu la 5”, transmite Agerpres.

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate marţi moţiunea simplă, iniţiată de PNL şi USR, intitulată „Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4 (patru)”, în care cer demisia lui Tudorel Toader, pe care îl acuză, în 20 de puncte, că prin comportamentul său a „abandonat Justiţia în mâna infractorilor” şi „a trimis România în trecut, în perioada Năstase-Stănoiu, în care dosarele se rezolvau în şedinţe de partid”, informează Agerpres.

„Pentru acest motiv ar fi trebuit să vă daţi demult demisia! Nu e târziu nici acum! (…) V-aţi făcut de ocară în faţa studenţilor, în faţa colegilor dumneavoastră de catedră pe care nu îi puteţi păcăli sau manipula, v-aţi făcut de râs în faţa întregii ţări, mai puţin a lui Liviu Dragnea & Co. Dumneavoastră sunteţi cel care aduce deservicii grave imaginii României în plan extern, nu atât prin vorbele pe care le rostiţi mai mult sau mai puţin meşteşugit, cât mai ales prin fapte! Degeaba afirmaţi prin fraze aşezate cu grijă că promovaţi independenţa Justiţiei, că sprijiniţi lupta împotriva corupţiei, dacă prin fapte faceţi exact contrariul”, se arată în textul moţiunii.

Iniţiatorii demersului îi reproşează lui Toader că, „în afara unor vizite exotice, făcute pe bani publici (…), a desenării unor proiecte fantasmagorice, cum este Cartierul Justiţiei din Bucureşti”, a unor apariţii publice în care şi-a etalat „dorinţa de avea talent de povestitor”, a afirmaţiilor publice prin care a „afectat independenţa sistemului judiciar”, în afară de „lovitura” pe care încearcă să o aplice „luptei împotriva corupţiei” nu prea are cu ce se lăuda de când a devenit ministru.

Punctual, printre altele, ministrul Justiţiei este acuzat că a promovat „politizarea Justiţiei”.

Moţiunea va fi supusă votului miercuri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite