Deputații au amânat votul final la proiectul de modificare a definiţiei familiei în Constituţia României

Suspans în legătură cu proiectul de lege care defineşte familia drept căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Înaintea votului final, proiectul a fost scos de pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor. Marius Vulpe are detalii.

28 Martie 2017, 09:53 (actualizat 28 Martie 2017, 14:35) |
Redefinirea familiei, amânată
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

După o lună de discuții, astăzi parlamentarii Puterii susțin că au identificat un veritabil conflict de competență între Camera Deputaților și Senat, a transmis Marius Vulpe, pentru Telejurnal. Potrivit liderului deputaților PSD, Marcel Ciolacu, în momentul de față nu există nicio procedură legislativă constituțională care să prevadă că această cameră, Camera Deputaților, este cea care trebuie să se sesizeze prima pe această inițiativă cetățenească. Ei susțin că, de vreme ce acest proiect a fost depus inițial la Senat, Senatul ar trebui să ia această procedură în primire și să adopte, ca primă cameră sesizată, inițiativa cetățenească semnată de 3 milioane de cetățeni. Pe de altă parte, Opoziția susține că este doar o metodă de tergiversare și că actuala majoritate, după ce a contabilizat electoral susținerea pentru acest proiect, acum încearcă să-l abandoneze și vor să-l îngroape în plenul celor două camere. În momentul de față competența a fost remisă birourilor permanente reunite ale celor două camere.

Alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie va avea următoarea formă: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor".

În prezent definiţia familiei din Alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie este: Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 10°C
IASI 1°C 7°C
CLUJ 0°C 1°C
CONSTANTA 2°C 7°C
CRAIOVA 4°C 8°C
BRASOV -1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI