Deputații au adoptat moțiunea simplă „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”

24 iunie 2020, 08:39

ACTUALIZARE: Moțiunea simplă a fost aprobată cu 164 voturi „pentru”, 85 „împotrivă” și 48 abțineri, în timp ce doi deputați nu au votat.

______________________________________________________________________

Moţiunea intitulată „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre” a fost semnată de 93 de deputaţi ai PSD, iar votul este programat miercuri.

„Sănătatea românilor este, sau ar trebuie să fie, pe primul loc în lista de priorităţi a oricărui guvern, al oricărui administrator pus să gestioneze un sistem de care depinde viaţa şi bunăstarea noastră, a tuturor. Din păcate, actualul Guvern a însemnat o lista interminabilă de eşecuri, minciuni şi inactivitate în domenii cheie. (…) După ce fostul ministru al sănătăţii a vrut să „privatizeze” sănătatea, actualul ministrul PNL al sănătăţii se ocupa de „tunuri”, „vânzări de masca fără bon”, numiri controversate ale unor oameni în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi, care să se ocupe doar de alte „tunuri”, gen livrarea de Etichete pentru medicamente sau măşti la suprapreţ. PNL minte! Ministrul Sănătăţii minte”, arată social-democraţii în moţiune.

PSD consideră că Nelu Tătaru și guvernul liberal au un motiv ascuns pentru care au oprit testarea în masă a populației pentru COVID-19. I-au mai reproșat că premierul Orban și liderii din PNL nu respectă regulile impuse populației în lupta cu virusul.

Social-democrații i-au cerut ministrului să demisioneze.

Nelu Tătaru consideră că nu are motive să demisioneze și că abordarea PSD este una politică. Liberalii l-au felicitat  pentru modul în care gestionează criza, iar USR a criticat parțial acțiunile ministrului.

PSD susţinea că Nelu Tătaru „minte personalul medical care nu a avut materialele de protecţie, minte personalul medical care aşteaptă stimulentele, minte personalul medical legat de plata orelor suplimentare şi a sporurilor”.

În replică, Nelu Tătaru a spus, în timpul dezbaterii moțiunii simple îndreptată împotriva sa, că „nu este mult de când îi priveam pe medici ca pe eroi în halate albe, dar acum sunt eroi care au furat ore suplimentar

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş

Dezbaterea moțiunii simple împotriva ministrului Marcel Boloș