Semnal de alarmă tras de medici și oameni care au reușit să iasă din cotloanele întunecate ale depresiei, de Ziua Mondială pentru prevenirea suicidului. Boala secolului 21, depresia este o realitate dureroasă pentru sute de mii de români. Mulți ajung să primească ajutor uneori prea târziu și cad pradă gândurilor suicidare.
Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că anual se sinucid 800.000 de oameni. Astfel, suicidul reprezintă una din primele 20 de cauze de mortalitate la nivel global.
Dacă în jurul dumneavoastră există cineva care vrea să recurgă la un astfel de gest, ascultaţi-l şi cereţi ajutorul psihologului sau psihiatrului.
Adele Chirică are un copil diagnosticat cu sindrom Dravet, o formă gravă de epilepsie. Când a aflat că băieţelul ei e atât de bolnav, a vrut să se sinucidă.
Din fericire, femeia a cerut ajutorul unui psiholog. De curând, din cauza unor tratamente, depresia a reapărut.
„Este o suferinţă surdă. Nu mai vezi luminiţa de la capătul tunelului, nu mai vezi nimic. Eşti înconjurată de întuneric şi de gândurile tale negre. Eşti cumva spectator la viaţa ta” – Adele Chirică.
Specialiştii trag un semnal de alarmă: din ce în ce mai mulţi oameni suferă de tulburări psihice. Depresia este considerată boala secolului 21.
Două milioane de români suferă de depresie. Oficial. Neoficial însă, numărul este mult mai mare. Sunt persoane care se tem să ceară ajutorul specialiştilor. Depresia duce uneori la suicid.
În astfel de situaţii, trebuie să cerem imediat ajutorul psihologului sau al psihiatrului. De altfel, şi tema din acest an a Zilei Mondiale pentru prevenirea suicidului este "Să ne unim în efortul de prevenţie a suicidului".
Citiți și Ziua Mondială pentru prevenirea suicidului. La nivel mondial, o sinucidere la fiecare 40 de secunde