Depozit ilegal de gunoaie în Sectorul 3. Garda de Mediu București spune că primăria riscă amenzi de până la 50.000 de lei

Epopeea gunoaielor din Sectorul 3 este departe de a fi rezolvată. Peste noapte, pe malul Dâmboviței, pe un teren viran, a răsărit un depozit de deșeuri, ilegal. În timp ce Primăria Sectorului 3 a refuzat să vorbească cu jurnaliștii TVR pe acest subiect, reprezentanții Gărzii de Mediu spun că știu de situație și le-au cerut autorităților locale să remedieze situația până mâine dimineață. Autorităţi care, potrivit comisarilor de mediu, au declarat că gunoiul este lăsat acolo de autori necunoscuți. Relitatea din teren arată cu totul altceva. Singurele mașini care depozitează gunoaie acolo sunt cele ale primăriei de sector.

24 Septembrie 2018, 18:10 (actualizat 25 Septembrie 2018, 16:15) |
Depozit de gunoaie în Sectorul 3
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Pe un teren din Sectorul 3, până nu de mult plin de vegetație, a apărut un munte de gunoaie înalt de câțiva metri.

Pe acest teren aflat la 7 km de Piața Unirii și la nici 100 de metri de Râul Dâmbovița,  sunt depozitate o parte din deşeurile strânse de pe raza Sectorului 3. Pentru ca depozitul să nu fie vizibil, acesta este mascat cu pământ și crengi uscate.

Comisarii Gărzii de Mediu București care au mers la fața locului, au constat neregulile. Aceștia spun totuși că nu vorbim despre un depozit ci de abandonarea deșeurilor.

"Primăria Sectorului 3 și-a luat angajamentul ca până mâine dimineață nu va mai fi nimic acolo. Ei au declarat că cei care au depozitat acolo sunt autori necunoscuți", spune purtătorul de cuvânt al Gărzii de Mediu Bucureşti, cms. Andrei Corlan.

Reporter: Dar sunt mașinile Primăriei Sectorului 3. Se văd, nu?

Andrei Corlan: Nu le-am văzut eu personal. Zona va fi monitorizată în continuare

Reprezentanții Gărzii de Mediu susţin că dacă situația nu se va remedia, Primăria Sectorului 3 riscă amenzi cuprinse între 25 și 50 de mii de lei.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, în urma solicitării jurnaliștilor TVR, au mers pe teren și au constat neregulile. Au găsit cantități "mari de deșeuri" fapt care provoacă disconfort olfactiv.

DSP cere Primăriei Sectorului 3 să strângă gunoaiele și să identifice proprietarul terenului.

Deși i-a fost solicitat un punct de vedere și Primăriei Sectorului 3, până acum nu am primit niciun răspuns. Depozitarea deșeurilor a devenit o problemă în Sectorul 3 după ce activitatea firmei de salubrizare a fost preluată de primărie.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 8°C
IASI 6°C 2°C
CLUJ 4°C 2°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI