Demonstrații violente la Paris. A 45-a săptămână de proteste a „vestelor galbene” a coincis cu marșul pentru climat și cu manifestația sindicatelor

21 septembrie 2019, 21:17

Primele confruntări între manifestanți și forțele de ordine au început sâmbătă dimineață, când mai multe grupuri au încercat să ajungă în zona celebrului bulevard Champs-Élysées, zonă interzisă oricărui tip de protest.

Stațiile de metrou din vecinătatea zonei unde s-a protestat au fost închise, iar mai multe obiective care ar fi trebuit să fie deschise pentru Zilele Patrimoniului au preferat să rămână închise sau să aibă un program redus, pe bază de înscriere prealabilă.

La Palatul Élysée s-a putut intra doar pe bază de rezervare.

Organizatorii marșului pentru climat au făcut apeluri către participanți de a părăsi manifestația din cauza câtorva sute de persoane violente care s-au infiltrat în perimetru.

Prefectura de poliție a făcut numeroase apeluri la calm și prudență și i-a îndemnat pe manifestanți să protesteze pașnic.

Mihaela Antoche, corespondent TVR: „Dispozitivul de securitate a fost unul impresionant. Peste 7.500 de jandarmi și polițiști au supravegheat această sâmbătă de mobilizare – adică protestul vestelor galbene, marșul pentru climat și protestul sindicatelor față de reforma pensiilor”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite