Demonstrații de forță în Coreea de Nord

27 aprilie 2022, 08:35

Îmbrăcat într-un costum alb cu influențe imperiale și foarte zâmbitor, Kim a salutat publicul și pe oficialii comuniști.

Parada a fost organizată pentru a marca 90 de ani de la crearea Armatei Revoluționare a Poporului Coreean. A fost unul din rarele momente când liderul nord-coreean s-a adresat publicului.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un: Misiunea fundamentală a forțelor noastre nucleare este să descurajeze războiul, dar armele noastre nucleare nu se pot limita la această unică misiune într-un timp în care s-a creat această situație pe acest pamânt pe care nu ne-o dorim de loc. Dacă cineva ne va ataca va fi distrus, a avertizat Kim.

Uriașa rachetă intercontinentală a fost prezentată în 2020, dar a fost testată abia luna trecută. Autoritățile de la Seul cred că ea a explodat în aer. În imagini au mai apărut ceea ce părea a fi o rachetă hipersonică, dar și una care poate fi lansată de pe submarin.

Demonstrația de forță a fost completată de lansări de parasutisti, lansatoare de rachete multiple și un prototip de tanc.

Nu au lipsit zecile de mii de soldați care au defilat cu celebrul pas de gâscă și au strigat viață lungă pentru Kim.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite