Demonstrații împotriva restricțiilor anti-COVID la Budapesta, Viena și Amsterdam

Patronii de restaurante din Ungaria vor să forțeze mâna guvernului. Peste 100 de localuri au anunțat că vor redeschide astăzi deși acest lucru nu este permis. Ieri, reprezentanții HoReCa au demonstrat la Budapesta împotriva restricțiilor, despre care spun că le amenință subzistența. Și nu sunt singurii nemulțumiți. În Austria, Belgia și Olanda au avut loc din nou adunări publice prin care oamenii cer reluarea activităților economice.

01 Februarie 2021, 12:51 Știrile TVR |

Anunțul guvernului ungar că prelungește din nou carantina dură până la 1 martie, cel mai devreme, a fost picătura care a umplut paharul răbdării angajaților și patronilor de restaurante și cafenele. După 3 luni fără activitate, sute de oameni au demonstrat la Budapesta pentru a cere să li se permită să muncească.

Din noiembrie, restaurantele și cafenelele nu servesc decât la pachet iar promisele ajutoare guvernamentale au ajuns la prea puțini dintre ei.

Pe lângă prelungirea restricțiilor, guvernul a anunțat și creșterea masivă a pedepselor pentru a descuraja orice nesupunere. Amenzile merg acum până la 17 mii de dolari și interdicție de funcționare de până la 6 luni pentru cei care nu respectă restricțiile. Chiar și așa, peste 100 de patroni au anunțat că vor redeschide ca formă de nesupunere civilă.

Peste 5 mii de oameni au demonstrat și în capitala Austriei pentru a cere ridicarea restricțiilor sanitare. De la Crăciun, Austria a intrat în a treia carantină și toate activitățile neesențiale sunt oprite.

Și olandezii au ieșit la ceea ce au numit "o cafea în aer liber", pentru a treia duminică la rând de proteste. De această dată nu au mai fost violente pentru că poliția nu a mai intervenit în forță, după ce organizatorii au promis că mulțimea se va dispersa la o oră prestabilită.

Olanda este din nou în carantină și pentru prima oară după al Doilea Război Mondial a impus restricții de circulație noaptea, lucru ce a declanșat mai multe nopți de proteste violente.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 26°C
IASI 26°C 27°C
CLUJ 26°C 23°C
CONSTANTA 21°C 22°C
CRAIOVA 25°C 25°C
BRASOV 23°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI