Demonstrație anti-mască și anti-pașaport de vaccinare la Londra. Proteste față de restricții în Elveția și Germania

25 aprilie 2021, 22:34

La Londra, demonstrația a avut sloganul general „Uniți pentru libertate”. Organizatorii au declarat că au fost peste 10.000 de oameni, însă poliția nu a confirmat acest lucru.

Dacă până acum protestele de acest tip se rezumau la purtarea măștii de protecție și la restricțiile anti-COVID impuse de guvern, acum s-a manifestat și împotriva vaccinării, dar și a pașaportului de vaccinare.

Atât Marea Britanie, cât și UE pregătesc lansarea unor documente verzi de călătorie pentru cetățenii vaccinați sau care vor prezenta test negativ.

În Marea Britanie s-au redeschis restaurantele, magazinele neesențiale și saloanele de înfrumusețare, urmând ca noi restricții să fie ridicate pe 17 mai. Marea relaxare este programată pe 21 iunie.

Peste 33 de milioane de britanici au fost vaccinați cu prima doză.

În Elveția, protestul nu a fost autorizat, dar poliția nu a intervenit. „Sărăcia bate la ușă”, au strigat mii de manifestanți, care au cerut ridicarea tuturor restricțiilor.

Nemulțumiri față de introducerea carantinei nocturne au fost la Frankfurt și Hamburg. Parlamentul german a adoptat recent o lege care acordă puteri sporite guvernului federal privind adoptarea unor restricții generale dacă rata de infectare crește peste anumite limite.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite