Democrația occidentală este „fragilă și vulnerabilă”, conchide președintele Iranului, după tulburările de la Washington

Hassan Rouhani
Hassan Rouhani
7 ianuarie 2021, 12:50

„Ce am observat în SUA, ieri seară şi astăzi, a arătat, în primul rând, cât este de vulnerabilă şi fragilă democraţia occidentală, precum şi că, în aceste ţări, în pofida progresului știinţei și tehnologiei, există mult populism”, a declarat Rouhani într-o alocuțiune transmisă de televiziunea de stat.

Acesta l-a calificat totodată drept „analfabet”, „bolnav” şi „populist” pe Donald Trump, care a adoptat în cursul mandatului de președinte o politică de „presiuni maxime” asupra Iranului.

„Să sperăm că veninul persoanelor analfabete care își urmăresc interesele personale în gestionarea țării să dispară din această țară și din lume”, a menționat președintele iranian.

Liderul de la Teheran şi-a exprimat în acelaşi timp speranţa că cele întâmplate la Washington şi în timpul mandatului lui Trump să fie „o lecţie pentru întreaga lume şi pentru viitorii guvernanţi” de la Casă Albă, îndemnându-l pe preşedintele ales Joe Biden să revină „la poziția pe care ar trebui să se situeze SUA şi să respecte normele relațiilor internaționale, rațiunea și legea”.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite