Demisii în masă la PNL București, după procentele mici de la alegeri. Cristian Bușoi și alți șase lideri ai organizației au părăsit funcțiile de conducere

3 iunie 2019, 12:20

Noii șefi interimari vor fi propuși de Ludovic Orban, care pregătește o relansare a organizației. În cărți ar fi Rareș Bogdan, care pune însă condiții pentru a accepta funcția.

Președintele organizației PNL București, Cristian Bușoi, și șefii filialelor de sector au demisionat în bloc, pentru „liniștea partidului”. Anca Boagiu, șefa liberalilor din sectorul 2 a refuzat să își dea demisia. Colegii săi au votat însă să fie schimbată din funcție.

Șeful PNL, Ludovic Orban, pregătește strategia pentru instalarea noii conduceri de la București.

Potrivit unor surse, Rareș Bogdan, numărul 1 pe lista liberalilor la europarlamentare, ar putea prelua organizația de București. El le pune colegilor o serie de condiții.

Rareș Bogdan le-a transmis colegilor de partid că face opoziție totală social-democraților și dorește „înțelegere deplină” cu Alianța USR PLUS.

______________________

Marius Vulpe transmite pentru Telejurnal: După alegerile europarlamentare, la nivelul Bucureștiului, toate cele șase filiale de sector nu au depășit targetul de 20%. Au obținut în jur de 15-16%. Șase dintre liderii de la București, inclusiv Cristian Bușoi, liderul organizației, au decis să-și depună demisia în bloc, ca un semnal că și-au asumat eșecul obținut la acest tur de scrutin. Singura care rămâne pe poziție este Anca Boagiu, președinta organizației Sectorului 2. De altfel, aceasta, într-un mesaj intern, i-a imputat lui Bușoi  faptul că i-a atras atenția cu privire la Capitală de acum 2-3 ani și că nu s-a făcut nimic. Tocmai din această cauză ea refuză să demisioneze alături de ceilalți. Această situație se va discuta în interiroul Biroului Politic Național al PNL. Există și o altă problemă: cine va prelua frâiele acestei organizații? În cărți este Rareș Bogdan, care, deși nu a adus procente la nivelul Bucureștiului, emite pretenții pentru conducerea acestei filiale. Mai mult, el condiționează preluarea acestei funcții de punerea anumitor oameni de încredere în anumite funcții-cheie, el îl dorește pe Florin Roman drept secretar general al organizației București și vrea să numească liderii de sectoare – o condiție care, se pare, că nu este încă acceptată de Ludovic Orban.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite